De când i-a apărut pe o pagină de Facebook falsă, cu numărul de telefon care însoțea un mesaj prin care își îndemna prietenii virtuali să se înscrie în jocul Balena Albastră, Bogdan Ghiță este asaltat non stop de amatori ai acestui joc. Deși Bogdan a anunțat pe pagina personală de Facebook faptul că nu are nicio legătură cu acest teribil joc, iar faptul că numele său a fost asociat cu această acțiune nu a fost decât o farsă sau o răzbunare, tinerii continuă să sune și să se intereseze de pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru a deveni competitori.

„De vineri până astăzi dimineață (luni n.r.) m-au sunat 35-40 de persoane, mulți cu apel de pe un număr necunoscut. Le-am tot explicat că nu am nicio legătură și chiar le-am spus să nu mai sune niciodată pe numărul meu, dar degeaba, sună continuu. Le tot spun că au toată viața înainte și că ar trebui să-și vadă de viață, dar…” spune Bogdan Ghiță.

Într-o discuție telefonică înregistrată în această dimineață, la ora 11.00, o tânără insistă să afle informații despre acest joc. Chiar dacă Bogdan a explicat clar că nu este implicat în niciun fel în această activitate online, tânăra a revenit cu un alt apel și a insistat să fie afle detalii despre Balena Albastră.

Bogdan este convins că implicarea sa în atatea activități sociale, de la proteste până la alte evenimente dedicate tinerilor, a atras atenția unor persoane care nu-și doresc ca pe străzile din Ploiești să existe oameni care protestează împotriva Guvernului și i-au întins o capcană. Este o răzbunare, cred – spune Bogdan – care susține că bănuiește cine i-a creat acea pagină falsă de facebook, dar, deocamdată nu are dovezi pentru a arăta cu degetul înspre autori.

„Este clar că au numărul meu de telefon de la cineva care mă cunoaște personal. Este numărul meu real de telefon pe acel cont de Facebook. Au luat fotografii cu mine, de pe pagina mea personală, reală, din timpul protestelor din ianuarie, când fluturam un steag uriaș”, explică Bogdan.

Tânărul mărturisește că ceea ce l-a determinat să participe și chiar să mobilizeze lumea la proteste nu are legătură cu activitatea politică, ci cu o pveste de viață al cărui personaj central a fost chiar mama lui, care a suferit din cauza unui virus contactat la abatorul unde a lucrat, a fost aproape omorâtă de vie de medicii dintr-un spital din Capitală.

„În ziua aceea tata m-a sunat să mă cheme la spital că se întâmplase ceva cu mama. Când am ajuns pe hol acolo la morgă am auzit o femeie țipând. Eu i-am zis tatei că e mama, dar el a încercat să mă calmeze și să-mi spună că mama nu mai are cum să strige. M-am luptat cu paznicii ca să intru la morgă, pentru că nu ne lăsau acolo. Am găsit-o pe mama în viață la morgă” explică Bogdan motivul real care l-a scos în stradă tocmai pentru a încerca să facă ceva pentru țara în care trăiește și pentru ca alții să nu mai treacă prin ceea ce a trecut el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here