fbpx
luni, mai 29, 2023

Tarom a semnat contractul pentru achiziţia în leasing a două avioane noi Boeing

Citește Și

- Advertisement -

Compania naţională de transport aerian Tarom a semnat contractul de achiziţie a două aeronave noi Boeing 737-800 NG, având o configuraţie de 189 de locuri, a anunţat vineri seara Ministerul Transporturilor, acţionarul majoritar al companiei de stat.

”Avioanele sunt achiziţionate în leasing operaţional pe o perioadă de zece ani”, precizează un comunicat al Ministerului Transporturilor, care menţionează că livrarea aeronavelor către operatorul aerian va fi făcută în cursul acestei luni.

- Advertisement -

Programul de Guvernare cu privire la compania Tarom prevede achiziţia a 30 de avioane. Negocierea tranzacţiei s-a purtat cu o companie de leasing.

„Precizăm faptul că procedura de achiziţie s-a desfăşurat într-un timp optim, urmare a nevoii de operare a tuturor rutelor propuse pentru orarul de vară. Achiziţia a avut în vedere oportunităţile apărute în piaţă. Conform cererii de ofertă lansate de către companie, la nivel internaţional, aceste două aeronave au fost singurele aeronave noi, la momentul lansării procedurii”, precizează oficialii Ministerului Transporturilor.

Flota Tarom trebuie reînnoită ca urmare a ieşirii din flotă, anul trecut, a două aeronave Airbus A310, după ce compania a fost nevoită să renunţe la anumite rute pe care nu mai avea cu ce să le opereze.

- Advertisement -

Citește continuarea pe news.ro!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Prahova în Acțiune a devenit partid național: România în Acțiune

Prahova în Acțiune, partid care funcționa la nivelul județului Prahova, a devenit organizație națională, fiind înscris oficial în Registrul...

Mai Multe Articole Ca Acesta