Bărbatul care s-a filmat în timp ce își bătea copiii a trimis clipul soției aflate la muncă în străinătate.  

DETALII AICI: VIDEO | Bestie cu chip de om! Doi copilași sunt loviți de un bărbat, în casă. Agresorul a filmat totul

Femeia i-a trimis filmarea nașului ei, care lucrează tot în străinătate, rugându-l să o ajute. Acesta a alertat Poliția, fiindcă se temea că lucrurile pot degenera, notează realitateadegalati.net.

„Îi bate pentru că ea este plecată de acasă. Ea a plecat de acasă tot din cauza bătăilor, era foarte gelos, o bătea, o jignea. Prima oară a început să filmeze copiii, cel puţin pe fetiţă, rugând-o pe mamă să se întoarcă acasă. După care a văzut că nu merge, mai nou, a început să îi şi bată. Îi filmează şi îi bate pentru că speră că ea se va întoarce la copii. Ea se va întoarce înapoi în ţară pentru că a zis că, decât să îşi lase copiii acolo, preferă să o omoare pe ea”, a spus ruda femeii.

„Din verificări a reieşit că în cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 12,00, bărbatul i-ar fi agresat pe cei doi  copii, filmând agresiunea cu telefonul mobil, şi i-ar fi trimis imaginile soţiei sale, care este plecată în străinătate”, a confirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin.

Poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu pentru o durată de cinci zile, în care bărbatului i se interzice să se apropie de  cei doi copii la o distanţă mai mică de 100 de metri. Totodată, au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie.

Poliţiştii au sesizat Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care a decis preluarea imediată a minorilor.

„Copiii au fost luaţi din situaţia de risc în care au fost expuşi de tatăl lor. Sunt într-un loc sigur, cu bunica paternă, urmând să le asigurăm o măsură de protecţie.  În acest caz se poate dispune plasamentul la familia extinsă ori în plasament la asistent maternal. Copiii erau în evidenţa noastră, erau monitorizaţi, pentru că este vorba despre un părinte violent, dar până acum nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Ştim că mama este plecată în străinătate şi urmează să vină în zilele următoare. Copiii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale şi nu aveau urme de violenţe pe corp.  Instanţa de judecată poate decide inclusiv decăderea din drepturile părinteşti”, a declarat directorul adjunct al DGASPC Galați, Ciprian Groza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here