vaslui 46360100

vaslui 46360100Tatăl elevei violate de şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni a confirmat că familiile violatorilor au încercat să-i cumpere fiica cu o sacoşă cu bani. Omul a povestit că fata a fost dusă la un notar de către familiile violatorilor ca să semneze că îşi retrage acuzaţiile. 

“Au dus-o pe fată la Negreşti, la un notar – mediator ca să-şi retragă plângerea. Fata a povestit că aveau o sacoşă la ei. Au luat-o, s-au dus la Negreşti să retragă plângerea, fără să ştim noi, fără nimic”, a povestit tatăl fetei violate.

Povestea este confirmată şi de notarul din Negreşti. Notarul Marieta Ioniti a povestit că fata a venit la cabinetul săi alături de familiile tinerilor. Era speriatã şi pentru că i s-a pãrut anormal ca fatã sã fie adusã la mediere fãrã pãrinti si avocat, a refuzat medierea.

“Cred cã în luna decembrie au venit. Tin minte cã era frig afarã. Am vãzut-o pe fatã speriatã si bulversatã si nu am dat curs cererii lor. Am întrebat-o pe fatã dacã are avocat si mi-a spus cã are. Apoi am întrebat-o dacã pãrintii ei si avocatul stiu cã a venit la Negresti pentru mediere si mi-a rãspuns cã nu. Tatãl unuia dintre violatori a fãcut promisiunea cã îi va da bani. Pe fatã nu o interesau banii lor. Era speriatã si nu voia decât sã se termine cât mai repede toatã povestea. În aceste conditii, mi s-a pãrut onest si profesionist sã refuz medierea. I-am spus cã, orice acte va semna aici la mine, este vorba de un viol si ancheta nu se va opri”, a povestit Marieta Ioniti, notar în Negresti. Tatãl unuia dintre violatori, vãzând cã notarul o sfãtuie pe fatã sã nu semneze a avut tupeul sã îi spunã acesteia cã îsi depãseste atributiile. “Cred cã ati auzit în presã despre viol si de asta ne refuzati.”, îsi aminteste notãrița cã i-ar fi spun tatãl unuia dintre violatori, cel care i-a fãcut fetei propunerea financiarã.

Notarul Marieta Ioniti spune cã habar nu a avut de acest caz în acel moment. “Totuși era vorba de un viol în grup cu consecințe grave, de lipsire de libertate, lucruri foarte grave care nu le mai poți media. Sunt fapte penale”, a mai spus aceasta.

Acest episod a fost prima încercare a familiilor violatorilor de a o determina pe fatã sã-și retragã plângerea în speranța cã odraslele lor vor scãpa de pușcãrie. Au urmat șicane, mesaje telefonice și vizite la domiciliul fetei, toate cu același scop. 

Sursa: www.romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here