Poliță de asigurare TCE - troleibuz PH 918
Poliță de asigurare TCE – troleibuz PH 918

Transport Călători Express S.A. (TCE), operatorul de transport public în comun din Ploiești, a asigurat un troleibuz, deși acesta a fost scos din uz încă din aprilie 2015! Conform poliței de asigurare (foto dreapta), troleibuzul PH 918 este asigurat din 1 ianuarie 2017 până în 31 ianuarie 2017. Polița în valoare de 54.23 lei, a fost achitata în 27 decembrie 2016 și contractul a fost emis în 29 decembrie 2016.

Valentin Sima, vicepreședintele Sindicatului Liber al Transportatorilor Profesioniști din Ploiești, spune că problema a fost descoperită de un coleg de-al său și că, prin urmare, au făcut o sesizare în acest sens.

“Un coleg de-al meu, vicepreședinte, a observat o asigurare a unui troleibuz care este tras pe dreapta din aprilie 2015. Am făcut o adresă către Consiliul de Administrație al TCE prin care am cerut lămuriri despre acest subiect. Noi suntem sindicatul nereprezentativ, deci nou înființat, suntem oamenii care vor să facă ceva, nouă nu prea ni se dau acte, nu prea avem acces la acte, ni se cam pun bețe în roate”, a declarat Valentin Sima.

Ionelia Enescu, directorul TCE, a fost contactată de reporterii ziarului Incomod pentru un punct de vedere referitor la această situație. Aceasta a declarat că a luat act de sesizarea făcută de sindicat și că există deja o anchetă internă în acest sens.

“Este în curs de desfășurare o anchetă. A fost o sesizare depusă de președintele Sindicatului Transportatorilor, al doilea sindicat de la noi și e în curs de desfășurare o anchetă în cadrul Biroului de Control Financiar de Gestiuni și se analizează și contractele de asigurări și activitățile fiecărui mijloc de transport, fie că e autobuz, fie că e troleibuz. Nu pot să vă dau detalii că nu mă ocup direct de caz. În momentul în care se stabilește concluzia că a fost o problemă, vom vedea ce este de făcut și cum se recuperează contravaloarea și cine a fost vinovat va fi sancționat. Când vom definitiva ancheta vă informez”, a declarat directorul Ionelia Enescu.

Potrivit unor surse, acest troleibuz nu este singurul mijloc de transport căruia i s-a făcut poliță de asigurare deși nu mai este folosit.

Iată mai jos imaginii video cu troleibuzul respectiv:

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here