vremea ploaie epa

Urmează o scădere însemnată a temperaturilor, au anunțat meteorologii! Un val de frig cuprinde România și, în primă fază, vremea instabilă și ploile se vor face resimțite în partea de nord și de vest a țării, după care temperaturile vor scădea și în sud și est, din noaptea de joi spre vineri. La munte se așteaptă inclusiv lapoviță și ninsoare.

Vremea se schimbă de miercuri noapte în vestul, centrul și nordul țării, precum și la munte. Vor fi înnorări temporar accentuate și perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe spații mici vijelii.

Temperaturile maxime se vor situa, joi, între 15 și 25 de grade, dar vor fi în continuare mai ridicate decât cele specifice datei în sud și est, unde vor fi cuprinse între 21 și 31 de grade.

De joi noaptea, vremea se răceşte şi în restul ţării. În zona montană înaltă, spre sfârșitul nopții, cu precădere la altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Orientali, trecător vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vineri, vremea se va răci semnificativ și în sud și est, urmând astfel ca la nivelul întregii țări valorile termice să se situeze sub cele normale perioadei. Sunt aşteptate ploi în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua la munte, îndeosebi pe creste, iar la cote mult mai reduse temporar și în est și pe arii restrânse în sud. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 11 și 18 grade.

În weekend avem parte tot de vreme rece şi precipitaţii. Sâmbătă va ploua în majoritatea regiunilor, iar în zona montană înaltă se vor semnala lapoviţă şi ninsoare.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here