fbpx
luni, mai 29, 2023

Tensiune maximă înaintea ședinței CCR care ar putea decide soarta dosarului lui Liviu Dragnea

Citește Și

- Advertisement -

Judecătorii Curții Constituționale reiau joi la ora 10 ședința în care trebuie să decidă dacă acceptă sau resping contestația formulată de Florin Iordache pe tema completurilor de trei judecători de la ICCJ, decizie pe care o așteaptă Liviu Dragnea înainte de ultimul termen în procesul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman, programat pentru ziua de luni.

CCR a amânat miercuri luarea unei decizii, pe fondul unor tensiuni uriașe create în rândul magistraților constituționali din cauza mizei politice pe care o are subiectul. Motivul oficial al amânării a fost dat de o problemă medicală invocată de judecătorul Petre Lăzăroiu, cel care este și raportor pe subiect, însă motivul real a fost cererea formulată de patru dintre cei nouă magistrați, printre care și Daniel Morar, de a se amâna dezbaterea, deoarece nu a existat timp pentru studierea argumentației  depuse de judecătorul Lăzăroiu.

- Advertisement -

Miercuri seara părerile erau împărțite egal în interiorul CCR în privința contestației lui Florin Iordache, soarta dosarului atârnând de un singur vot care poate să încline balanța într-o parte sau în cealaltă. Însă, în rândul social-democraților nu se înregistra foarte mult optimism, informațiile venite dintre Curte vorbind despre o posibilă nouă amânare a speței.

Este de menționat faptul că PSD organizează vineri, la Craiova, un miting la care se așteaptă participarea a 40 000 de persoane, pentru a sărbători o decizie favorabilă la Curtea Constituțională. Dacă judecătorii CCR admit contestația depusă de Florin Iordache, asta ar însemna că acel complet care l-a condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive ar fi fost nelegal constituit și procesul ar trebui reluat de la început.

Sursa: www.digi24.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

VIDEO Trei mașini implicate într-un accident în Ploiești

Trei mașini au fost implicate într-un accident rutier luni după-amiază, 29 mai, în Ploiești. Accidentul s-a produs în zona...

Mai Multe Articole Ca Acesta