Tensiuni în ședința extraordinară de vineri a Consiliului Local Ploiești între consilierii PNL și USRPLUS pe tema încheierii unui parteneriat cu Federația Sindicatelor Libere și Independente ”Petrol Energie” (FSLI Petrol Energie)! Totul a început de la faptul că președintele FSLI este Florin Bercea, iar din această cauză consilierii locali ai USRPLUS au susținut că nu este tocmai în regulă ca Primăria Ploiești să se implice într-un parteneriat cu un astfel de ONG.

 

Cu toate că în prezent există o alianță la nivelul Consiliului Local Ploiești formată între PNL și USRPLUS, lucrurile nu par a funcționa în adevăratul sens al cuvântului. Asta pentru că aleșii locali ai USRPLUS par că se simt mai confortabil în opoziție.

Acest lucru a reieșit, încă odată, în timpul dezbaterilor de vineri, ale ședinței extraordinare a Consiliului Local Ploiești.

De altfel, ședința  legislativului ploieștean a început cu o întârziere de aproximativ o jumătate de oră, lucru care arăta fapt că există o tensiune la nivelul coaliției PNL-USRPLUS.

Iar acest lucru s-a adeverit în momentul în care în dezbatere a intrat un proiect de hotărâre prin care se dorea încheierea unui parteneriat cu Federația Sindicatelor Libere și Independente ”Petrol Energie (FSLI Petrol Energie)!

Acest lucru i-a nemulțumit pe aleșii USRPLUS, pe motiv că președinte al  FSLI este Florin Bercea, iar acest lucru ar aduce un prejudiciu de imagine Primăriei Ploiești.

 

”Vreau să întreb dacă Federația Sindicatelor Libere și Independente ”Petrol Energie” (FSLI Petrol Energie) este cea condusă de Florin Bercea, cel care a colaborat cu sindicatul Petromului, pe urmă cu Petrolul și care a avut foarte multe activități care au avut treabă cu statul.  Presa, atât locală cât și națională, îl acuză de faptul că foarte multe afaceri pe care le-a creat nu sunt cele mai corecte și s-au realizat cu ajutorul unor politicieni. Vreau să întreb dacă este vorba despre acest personaj care are treabă cu Petrom și cu diverse afaceri locale de aici”, a precizat Mihai Tonciuc în cadrul dezbaterilor.

”Vorbim despre o colaborare între Federația Sindicatelor Libere și Independente ”Petrol Energie” care într-adevăr îl are președinte pe domnul Florin Bercea, dar vorbim despre o colaborare la nivel de Federație. Nu știu dacă este subiectul acestui proiect să discutăm niște lucruri care se discută în presă. FSLI a fost înființat în 1990 și reprezintă un număr de 27.000 de persoane, iar din Ploiești sunt înscriși 3300. Din acest motiv am ales municipiul Ploiești, având și sediul central aici. Este un interes real al federației noastre pentru a colabora la nivel local și pentru o dezvoltare locală eficientă. Proiectul are legătură cu populația din municipiul Ploiești, dar, așa cum îi spune și linia de finanțare, are legătură cu dezvoltarea ONG-urilor, a partenerilor sociali, de a se implica în dezvoltarea locală, cât și în politicile publice”, a precizat  Alexa Popescu, reprezentant FSLI.

”Ar trebui să ne referim strict la acest parteneriat și la ce beneficii aduce această colaborare dintre un sindicat și municipalitate. Precizez că municipalitatea nu se angajează aici cu vreun cost. Nu există buget în acest sens”, a precizat și viceprimarul Daniel Nicodim.

La finalul dezbaterilor,  reprezentanții USRPLUS și cei ai Partidului Prahova în Acțiune au anunțat că se retrag din lista inițiatorilor acestui proiect.

 

Potrivit documentelor, obiectivul proiectului îl constituie consolidarea capacității Federației Sindicatelor Libere și Independente ”Petrol Energie”  de a se implica formularea și promovarea dezvoltarea la nivel local. Finanțarea acestui proiect este de 80.000 euro prin Programul Operațional Capacitate Administrativă.

Într-un final proiectul a fost votat cu 14 voturi pentru, 5 împotrivă și 3 abțineri.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here