Sindicatul Liber al Transportatorilor Profesioniști din Ploiești a publicat o scrisoare deschisă în care atrage atenția asupra modului în care TCE Ploiești, societatea de transport în comun, face plata salariilor. 

Sindicaliștii de plâng de faptul că iau banii cu țârâita, pe parcursul lunii, iar acest fapt are repercusiuni majore asupra situației financiare a angajaților.

sponsor
sponsor
sponsor
sponsor

Noi trebuie să luăm lichidarea, 60 la sută din salariu, pe data de 15 ale lunii, iar avansul, pe data de 30. Luna aceasta, am primit o parte din bani pe 15, apoi altă transă pe 25, alți bani pe 25 și tot așa. Mulți dintre noi avem rate la bănci, utilități de plătit și alte obligații financiare pe care nu le putem onora în aceste condiții. Iar situația durează de peste 6 luni“, ne-a declarat președintele SLTPP, Sebastian Suditu.

Directorul TCE Ploiești, Alexandri Nicolae, a explicat că situația neplăcută este generată de lipsa de lichidăți.

Ne confruntăm cu o lipsă de lichidăți de foarte multă vreme. Sperăm ca, de anul viitor, această situație să se rezolve. Avem mulți bani de recuperat pe care nu putem să-i luăm deocamdată. În condițiile în care noi trebuie să ne asigurăm că plătim motorina, energia electrică, piesele de schimb, pentru ca activitatea să continue, am fost nevoiți să apelăm la această măsură care este valabilă pentru toți angajații, inclusiv pentru mine. 

Este o situație care nu-mi place nici mie, fac tot ce este posibil. Se știe că situația de la TCE este, de multă vreme, dificilă, s-au acumulat datorii din anii trecuți, iar societatea depinde în foarte mare măsură de Primăria Ploiești. Va fi o rectificare bugetară luna aceasta, sperăm să primim și o parte din TVA-ul restant“, a explicat directorul TCE.

 

1 COMENTARIU

  1. Societatea asta nu trebuie sa depinda de Primaria Ploiesti . Societatea asta trebuie sa traiasca pe picioarele ei ( din incasarile pe bilete si abonamente ) . Nu din subventie ( care inseamna furt din buzunarele ploiestenilor .

    Daca nu sinteti in stare sa functionati pe principiul cererii si ofertei plecati mai nene . Sa vina un antreprenor sa puna societatea pe principii sanatoase . Milogilor .

    Ploiestenii cu salariul minim pe economie platesc taxe si impozite catre primarie pentru ca aceasta sa dea subventie catre TCE sa poata circula gratis pensionarii cu pensii de pina la 2000 lei . Hai sictir !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here