Teo, un băiețel de doar patru ani, are nevoie disperată de ajutor din partea celor care i-l pot oferi! Acum patru ani, Teo și surioara sa geamănă, Ana Maria, s-au născut la maternitatea din Giulești. Fetița nu a avut nicio problemă, dar din cauza unor complicații, Teo s-a născut cu probleme medicale foarte grave, care îl împiedică să respire singur, să clipească sau să mănânce. Băiețelul respiră printr-un tub băgat în gât, i se dă mâncare printr-un alt tub din stomac, iar la ochi are lentile și mama îl spală adesea și-i umezește ochii, întrucât băiețelul nu poate clipi.

“Pe 22 luna aceasta gemenii noștri au făcut patru anișori. Fetița este bine, dar băiețelul s-a născut cu o problemă, un pic mai devreme, la 31 de săptămâni. Am făcut marea greșeală de a ne duce la București, la un doctor de la maternitatea Giulești. Acolo soția mea a stat patru zile cu membranele rupte, a pierdut foarte mult lichid, doctorul a fost foarte superficial și la naștere s-a întâmplat nenorocirea. Stând fără oxigen, băiețelul s-a născut cu mari probleme, are encefalopatie hipoxică severă, un sindrom hipoton, iar ulterior am descoperit că are și o boală genetică, o boală la mușchi, care se numește miopatie. Concret, el nu poate să înghită, nu poate să clipească, nu poate să se miște, îl hrănim printr-un tubușor prin burtică, respiră printr-o găurică prin gât, nu clipește deloc, avem niște lentile pe care i le schimbăm mereu, trebuie spălat tot timpul în ochi, puse picături, este o muncă titanică!”, explică tatăl lui Teo.

Problema nu are rezolvare definitivă, însă, există o terapie pe care Teo o poate face pentru ameliorarea situației. Însă, procedeul costă enorm de mult și, anul acesta, părinții lui Teo nu își mai pot permite să suporte costurile.

“Definitiv, nu cred că se va rezolva vreodată. Dar de câțiva ani facem o terapie cu el, se numește reabilitare biomecanică avansată, este o terapie inventată de un matematician rus și o facem de vreo doi ani. Terapeuții belgieni vin de două ori pe an în România, în ianuarie și în iunie. Noi mergem la Eforie pentru că sunt costurile mai mici decât dacă am merge în Belgia, unde ne-ar costa cam 7.000 euro. Așa, când vin ei în România, terapia costă 1.800 euro, de două ori pe an, plus materialele pe care ni le pun la dispoziție. Mai costă și acelea câteva sute de euro, ne dau niște mingiuțe, niște prosopele, niște colăcei, materiale cu care facem terapie. Nu-i dăm tratament, pentru că nu există, dar materialele trebuie schimbate în fiecare lună, canula, sonda de la burtică, lentilele, pe care le cumpărăm de la diverse firme din București, unde le-am găsit un pic mai ieftine, dar tot cheltuim destul de mult lunar, cam 2.500-3.000 lei. Toate materialele, lunar, sunt foarte scumpe. Iar acum nu mai avem bani pentru terapia din ianuarie, chiar vorbeam cu soția și ne gândeam să mergem în iunie de abia, deși pierdem șase luni. Dar nu ne putem descurca! Ar fi extraordinar dacă ne-ar ajuta cineva, dacă am ajunge la terapie și în ianuarie!”, mai spune tatăl lui Teo.

Cei care doresc să îl ajute pe Teo să ajungă la terapie, o pot face donând bani în contul asociației deschise pentru el, Asociația “Prieteni pentru Teo”, cont IBAN RO76RNCB0211140900750001.

Mai jos puteți vedea imagini video cu Teo și surioara lui geamănă, Ana Maria, dar și fotografii cu băiețelul și cu actele medicale:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here