teodorovici

teodoroviciMinistrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, şi-a manifestat nemulţumirea faţă de modul în care îşi fac treaba unii dintre angajaţii din companii de stat care se ocupă de derularea de achiziţii publice, din cauza cărora licitaţiile ajung să fie contestate şi întârziate şi despre care ministrul crede că “ar trebui agăţaţi în piaţa mare”.

Ministrul Eugen Teodorovici a dat vineri exemplul unei proceduri de licitaţie unde angajaţii de la achiziţii publice au adus peste 2.500 de clarificări la documentaţia de atribuire.

“Oamenii aceştia ar trebui agăţaţi în piaţa mare şi arătaţi, să nu mai facă astfel de lucruri. Oamenii ăia ar trebui să zbârnâie, să înţeleagă exact”, a spus vineri Teodorovici, care a participat la atelierele de lucru organizate în cadrul Consiliul Naţional al PSD.

 

El i-a arătat cu degetul şi pe cei care fac evaluarea ofertelor în cadrul procedurilor de achiziţii publice, acest proces ajungând să se întindă pe multe luni.

Nu este prima dată când Teodorovici se arată nemulţumit de salariaţii implicaţi în proceduri de achiziţii publice. Problemele din derularea achiziţiilor publice reprezintă unul dintre motivele pentru care România va trebui să plătească, pentru exerciţiul financiar 2007-2013, corecţii financiare de un miliard de euro.

“ Sunt corecţii financiare venite pe sistemul special, pe achiziţii publice, ca şi subiect, în mare parte a lor. Adică este preţul pe prostie plătit de România pentru faptul că a pus în funcţii cheie oameni, care, din păcate, nu trebuiau să fie acolo. Şi mai ales în zona de achiziţii publice”, a spus joi Teodorovici la Cluj Napoca, potrivit Mediafax.

” Toate proiectele aprobate până în octombrie 2011 sunt lovite de corecţii financiare, până se închid unele dintre ele, în 2015, vor purta la fiecare cerere de rambursare o corecţie financiară de 10-25 la sută, pentru că aşa a spus CE în rapoartele sale de audit. Este o sumă foarte mare, dacă acest miliard de euro era pus de CE pentru rambursare, nu aveam 53 la sută rată de absorbţie, eram la 60 la sută”, a afirmat Teodorovici. El a adăugat că speră ca, pe viitor, România să evite situaţii similare.

Sursa: www.gandul.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here