The Backyard Party se anunță a fi evenimentul anului din Ploiești, o petrecere „altfel” decât tot ceea ce s-a făcut până acum, care promite să combine cu succes activități în aer liber, de la bătăi cu apă până la beer-pong, totul petrecându-se lângă o scenă pe care vor urca 14 artiști și trupe, timp de 39 de ore.

Evenimentul va avea loc la sfârșitul verii, în perioada 2-4 septembrie, începând vineri seara la ora 19.00 și terminându-se duminică, la ora 12.00. Timp de 39 de ore, participanții vor avea parte de muzică live, activitate, mișcare și bună dispoziție. 14 artiști și trupe au confirmat până la această oră prezența, dar organizatorii au dezvăluit până la acest moment doar o parte din nume: Kazi Ploae, Șuie Paparude, Macanache, Raoul Russu, Lisiere Collectif, Remy Martinez, Tripolar și Genochill.

Cât despre locație, organizatorii vor să mai păstreze încă misterul, dar ne asigură că va avea loc în Ploiești și că va fi ușor de ajuns.

“Asigurăm totuși din acest punct de vedere că locația este ușor de identificat, foarte ușor de ajuns și plecat, avem în apropiere soluții pentru transport în comun și stații de taxi și ne desfășurăm în aer liber. Cum povestim și în numele evenimentului, suntem în curtea din spate a unei case, evident proprietate privată. Pentru cei care nu pot dormi noaptea de curiozitate, menționăm că pe spatele abonamentului există un cod QR, care, la scanare, oferă coordonatele exacte.”, explică Andrei Năstase, unul dintre organizatori.

Organizatorii nu doresc ca evenimentul să fie interpretat drept un festival, ci este mai degrabă o petrecere privată, cu acces limitat, motivul principal al acestei decizii fiind calitatea, atât a evenimentului în sine, cât și a participanților. De aceea și informațiile sunt oferite pe parcurs, astfel publicul participant fiind filtrat. În plus, cei care doresc să participe sunt determinați să caute informații, să se intereseze, “să prindă Pokemon-ul din Backyard Party”, după cum spune unul dintre organizatori.
“Considerăm ca noi, românii, și cu precădere publicul ploieștean, pentru prea mult timp am fost obișnuiți cu evenimente unde s-au pompat imagini de duzină, cu trupe și artiști de duzină, cu 0 interacțiune, cu 0 socializare, evenimente de gură-cască și cu personaje puse pe ceartă sau pe portofele. Noi nu promovăm așa ceva și nici nu permitem ca acest lucru să se întâmple. Reprezentăm singurul eveniment de amploare pe plan local și județean, iar toți cei care ne cunosc sau care ne știu istoricul de evenimente știu că niciodată nu am dezamăgit, ci dimpotrivă, am oferit mai mult decât am anunțat.”, mai spune Andrei Năstase.

Dar cine sunt organizatorii?! Sunt trei tineri din Ploiești care nu vor să iasă “la rampă”, ci mai degrabă lasă evenimentul să vorbească pentru ei.

“Sincer nu cred că interesează pe cineva să ne cunoască numele sau să ne identifice cu vreo figură. Dar cred că de interes este faptul că facem parte din grupurile de oameni ce își doresc mai degrabă să FACĂ, decât să ZICĂ. Toți trei voinici, ca niște crai de la Răsărit, născuți și crescuți în blocul est-european, punem la bătaie sume mari de bani și ani întregi de experiență în tot ceea ce înseamnă produs și promovat muzică, dezvoltat concepte și organizare de evenimente, festivale cu peste 15.000 de participanți/ediție, concerte și petreceri nenumărate. Ideea petrecerii nu este nouă, cel putin nu pentru noi. Conceptul pe care îl organizăm și promovăm pentru The Backyard Party este bazat pe alte evenimente unde am testat diferite elemente definitorii. Am testat, am notat, am rafinat și redefinit și credem că am ajuns la o formulă excepțională.”, spune Andrei.

Conceptul petrecerii este unul eco-friendly, iar în acest sens vor exista zone de lounge și de food, care vor fi construite din baloți de fân și europaleți. Participanții sunt încurajați să își aducă animalele de companie, pentru ca și acestea să aibă parte de un “cerc de socializare”. Chiar și organizatorii vor aduce o suită de animale și de păsări, cum ar fi găini, oi sau miei.

Cât despre mâncare, va fi pentru toate gusturile, vor fi pregătiți burgeri (small, medium, dar și “ditai burgeru”), precum și frigărui în batoane de pâine. Meniul va avea și hot-dogs, corn-dogs, gogoși făcute pe loc, cu miere și scorțișoară, murături de casă pentru momente tulburi și chiar și meniuri vegetariene.

Cât despre activități, pe lângă cele 39 de ore de muzică de calitate, vor fi aduse water-slide, pistoale cu apă, baloane cu apă, diverse competiții băieți versus fete, tunuri de spumă și jeturi fosforescente, mese de beer-pong, beer-bongs și butoaie în copaci cu alimentare gratuită.

Participanții vor avea parte și de un show de proiecții, o zonă de playstation și un teren de volei.

În tot acest timp, paza va fi asigurată de către firme specializate, cu monitorizare permanentă a obiectivelor.
Accesul se va face strict pe bază de bilet, iar în funcție de vârstă sau de tipul biletului, fiecare participant va primi o brățară de identificare. Persoanele sub 18 ani vor avea acces doar însoțite de un adult. Achiziția de produse în timpul petrecerii se va realiza prin jetoane, care se găsesc la locație. De asemenea, vor exista două puncte de verificare, pentru fluidizarea și respectarea regulilor de acces.

S-au pregătit pentru acest eveniment FIX 1000 de abonamente, ce se pot achiziționa din The Shamrock Pub, Republicana Pub, de pe pagina de Facebook a evenimentului (http://fb.com/thebackyardparty.2016) sau de pe website-ul oficial (http://backyard-party.com). Prețul acestora este de 50 lei, în early-bird, urmând ca după data de 20 august, în cazul în care numărul acestora nu a fost epuizat, prețul să fie de 75 RON.
“Dorim a oferi acces într-un număr limitat, deoarece, punctăm strict calitate și nu cantitate. Acest eveniment este unul ce va oferi poziție socială în grupurile de prieteni, iar tot ce s-a pregătit și se pregătește să se întâmple la fața locului este menit să ofere o experiență ce nu va fi uitată ani de acum încolo, fiind baza unor povești extraordinare. Nu promovăm deloc ideea de serbare câmpenească sau altă manifestare tipic romanească, cu mici și bere, cu muzică de duzină și/sau public căscător de gură. Motto-ul nostru este “Be there ori be degeaba”. Abonamentele se duc rapid din prima zi, așa că sugerăm să puneți mâna pe
un bilet cât încă se mai poate.”, punctează Andrei.

Fiind un eveniment privat, organizatorii își rezervă dreptul de a re-selecta participanții la intrare, iar accesul va fi interzis persoanelor care vor fi în stare de ebrietate sau sub influența stupefiantelor, precum și celor care vor avea asupra lor arme ori obiecte contondente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here