Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efecutat un control pentru combaterea activităților ilicite privind producerea, contrafacerea, contrabanda, traficul și comercializarea produselor din tutun, la un agent economic (cu două puncte de lucru) din piața Băicoi.

Astfel, pentru neregulile constatate au aplicat trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.500 lei. Totodată, au confiscat bunuri de 2.473 lei (băuturi alcoolice, fructe, legume etc.) și suma de 161 lei, nefiscalizată.

Totodată, polițiștii au efectuat verificări la un punct de lucru al unei întreprinderi individuale, unde au fost identificate 3.780 țigarete provenite din contrabandă, ce aveau aplicate banderole fiscale emise de Republica Moldova și Ucraina, precum și 266 bucăți petarde și 4 articole pirotehnice, deținute în vederea comercializării. Aceste bunuri, în valoare de 2.400 lei, au fost indisponibilizate.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

Totodată, au fost identificate expuse la vânzare bunuri alimentare și nealimentare pentru care nu au fost prezentate documente legale de proveniență și suma de 161 lei provenită din încasări fără evidențierea acesteia prin casa de marcat. Pentru abaterile constatate, agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 6.500 lei, dispunându-se măsura complementară a confiscării bunurilor pentru care nu au fost prezentate documente de provenienţă, în valoare de 1.983 lei, precum și a sumei de 161 lei, nefiscalizată.

Sursa: Poliția Prahova

andrei-volosevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here