Şapte elevi de la Liceul de Artă “Ion Vidu” din Timişoara vor fi sancţionaţi cu mustrare scrisă şi scăderea notei la purtare la 4, după ce şi-au umilit un coleg de internat din clasa a IX-a, sub pretextul că l-au trecut prin “botezul” celor cazaţi în internat.
“Ca urmare a acţiunilor de umilire împotriva unui elev de clasa a IX-a, săvârşite de şapte elevi ai liceului nostru în internatul şcolar (…), propunerea comisiei de disciplină a fost sancţionarea elevilor vinovaţi, care şi-au recunoscut greşeala şi au menţionat că şi-au cerut scuze victimei, cu mustrare scrisă însoţită de scăderea notei la purtare”, arată directoarea liceului, Sanda Cristina Moldovanu, într-un comunicat citat de Agerpres.
La consiliul profesoral care a avut loc marţi au fost convocaţi atât pedagogul şcolar, cât şi supraveghetorul de noapte al internatului. Iniţial se propusese şi eliminarea din internat a celor şapte vinovaţi.
În urmă cu o săptămână, elevul de clasa a IX-a a fost lovit cu un prosop şi cu o curea de către colegii mai mari din internat, agresorii motivându-şi gestul ca fiind un “ritual de iniţiere” aplicat celor care sunt cazaţi în internat. Copilul agresat le-a povestit părinţilor cele întâmplate, care au sesizat conducerea liceului şi au decis să-şi retragă fiul din internatul liceului.
Sursa: www.hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here