Raed Arafat, în control la TIR-ul ATI în curtea Spitalului Județean de Urgență Ploiești

TIR-ul ATI din curtea spitalului Victor Babeș din București, unde luni au murit trei persoane din cauza unei defecţiuni la instalaţia de oxigen, a fost adus de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unde a stat luni de zile nefolosit tocmai din cauza unor defecțiuni.

Unitatea mobilă a stat nefolosită luni de zile în curtea spitalului din Ploiești, tocmai din cauza deselor defecţiuni, motiv pentru care conducerea unităţii medicale a decis să renunţe să-l mai folosească.

Vezi aici imagini video și foto din interiorul TIR-ului ATI, din iunie 2020, când Raed Arafat a venit la Ploiești să vadă unitatea după ce a fost instalată.

Medicii din Spitalul Județean au precizat că TIR-ul s-a defectat cel puţin de trei ori. Au fost probleme la instalaţia de climatizare la finalul lunii august (detalii aici), când afară erau peste 30 de grade Celsius, motiv pentru care pacienţii nu puteau fi internaţi acolo din cauza temperaturilor excesiv de mari din interior (peste 40 de grade Celsius). Noaptea în schimb, pereții metalici se răceau, iar în interior se făcea mult prea frig pentru un bolnav COVID-19 în stare febrilă.

Medicii ATI-işti se plângeau că au probleme chiar cu presiunea oxigenului despre care spuneau că este insuficientă pentru un bolnav COVID-19 în formă gravă. Pur și simplu angajații spitalului au refuzat să mai intre în TIR din cauza acestor probleme care apăreau în mod repetat.

Aici au fost trataţi bolnavi pentru o scurtă perioadă, este vorba de câteva săptămâni, și doar bolnavii cu o formă uşoară spre medie de boală. În cele din urmă, la început de toamnă, TIR-ul a rămas gol în curtea Spitalului Judeţean și nu a mai fost folosit până când a fost preluat de reprezentanții DSU și mutat la București.

Medici din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești spun că încă de luni seară managerul unității medicale, dr. Bogdan Nica, s-a implicat în ancheta privind incidentul cu TIR-ul ATI care s-a defectat după ce a fost luat de la Ploiești, dar că, cel mai probabil din cauza stresului, starea de sănătate a acestuia s-a degradat și nu este tocmai bună, la ora actuală dr. Bogdan Nica fiind sub tratament medical.

Reamintim că luni instalația de oxigen a TIR-ului ATI s-a defectat în curtea Spitalului Victor Babeș, iar trei oameni au murit, fiind salvați alți cinci care au fost transferați la alte spitale. Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei a declanșat o anchetă.

1 COMENTARIU

  1. […] TIR-ul ATI din curtea spitalului Victor Babeș din București, unde luni au murit trei persoane din cauza unei defecţiuni la instalaţia de oxigen, a fost adus de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unde a stat luni de zile nefolosit tocmai din cauza unor defecțiuni, scrie ziarulincomod.ro […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here