fbpx
duminică, iunie 23, 2024
spot_img

Toader, primele declarații după remaniere: Nu poți mulțumi pe toată lumea

Citește Și

- Reclamă -

Remaniat de premierul Viorica Dăncilă prin voia PSD, Tudorel Toader spune că este mulțumit de activitatea sa la Ministerul Justiției, chiar dacă „nu poți mulțumi pe toată lumea”.

Toader a precizat că în întâlnirea pe care a avut-o cu Viorica Dăncilă miercuri seară, premierul i-a spus că nu-i poate cere să-și dea demisia, ci să aprecieze el asupra situației. „Premierul mi-a spus ieri, textual: Eu nu pot să vă cer demisia, dumneavoastră apreciați, vă gândiți și mâine ne întâlnim și îmi comunicați”, a spus Toader.

- Reclamă -

Ministrul a precizat însă că, la momentul discuției, cererea de revocare în ceea ce-l privește nu era trimisă la Cotroceni.

„Sigur, demisia mea a rămas fără obiect dacă a fost trimisă cererea (de revocare-n.r.) la Cotroceni”, a comentat el.

„Guvernul este al primului-ministru, sunt competențe partajate între premier și președinte. Prin urmare, cum avem cele două raportări, vă asigur că nu va fi un blocaj. La ora 9.30 vorbesc cu doamna prim-ministru”, a mai spus Toader.

- Reclamă -

Pe de altă parte, Tudorel Toader a infirmat informațiile potrivit cărora urmează să preia funcția de procuror general, în condițiile în care procedura de selecție este în plină desfășurare, ministrul subliniind că nici „nu i-a trecut prin minte așa ceva”.

„Eu am văzut la o televiziune ieri (miercuri, n.r.) că voi fi procuror general. Nu, categoric, nu voi fi procurorul general. Nici nu mi-a trecut prin minte așa ceva. Visul meu nu e să fiu procuror și la sfârșit de carieră”, a spus Tudorel Toader.

Lăsat fără sprijin politic de către PSD și cu premierul sugerându-i să-și dea demisia, Tudorel Toader anunțat, miercuri seară, pe Facebook, că Viorica Dăncilă nu i-a cerut demisia, urmând să aibă o discuție pe această temă joi dimineață.

La scurt timp după postarea lui Toader, Guvernul a anunțat, printr-un comunicat, că premierul i-a trimis președintelui propunerea de revocare a lui Toader și de numire a lui Eugen Nicolicea la Ministerul Justiției.

- Reclamă -

PSD a decis să-i retragă sprijinul politic lui Tudorel Toader și să-l propună în locul său la Ministerul Justiției pe deputatul Eugen Nicolicea.

Sursa: www.hotnews.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

România trece la salariul minim european. Cât vor câștiga în plus românii

România trece la salariul minim european. Proiectul a fost votat ieri în Guvern și prevede ca leafa minimă să...