Teodor Gabriel Toma, zis Tomel, bărbatul reținut marți de către polițiștii de investigații criminale sub acuzația de cămătărie, șantaj și lipsire de libertate, nu a fost arestat. Judecătorii ploieșteni au respins solicitarea prin care procurorii au cerut măsura preventivă cea mai aspră pentru celebrul cămătar din Vălenii de Munte.

Soliția pe scurt:

”În baza art.227 alin.(1) Cod de procedură penală, respinge ca neîntemeiată propunerea de arestare preventivă din data de 11.11.2020 formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti în dosarul de urmărire penală nr.5992/P/2020 cu privire la inculpatul Toma Teodor Gabriel, zis “Tomel”, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de „șantaj”, „lipsire de libertate în mod ilegal”, “camătă”, conform portalului instațelor de judecată.

Instanța a decis ”punerea de îndată în libertate a inculpatului, reţinut prin ordonanţa din data de 10.11.2020 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti”, conform sursei citate.

Procurorii pot contesta la instanța superioară decizia Judecătoriei Ploiești.
Teodor Gabriel Toma a fost reținut marți de căte polițiști în urma unor percheziții care au avut loc atât la Vălenii de Munte cât și la o fermă din comuna prahoveană Teișani.

Într-un comunicat remis presei, Poliția Prahova a precizat că bărbatul din Vălenii de Munte este acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal, șantaj și camătă. În același document se arată că în perioada 2016 – noiembrie 2020, persoana bănuită ar fi împrumutat diferite sume de bani unor persoane, după care ar fi recurs la șantaj pentru recuperarea acestora. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 100.000 de euro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here