Toți cei patru autopsieri ai Spitalului Județean Suceava, dar și o îngrijitoare, au fost trimiși în judecată pentru luare de mită, într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, scrie Monitorul de Suceava.

Autopsierul cu cea mai mare vechime în instituție, Mariana Ficiuc, este și cea acuzată de cele mai multe infracțiuni, în sarcina sa fiind reținute 36 de acte de luare de mită și o infracțiune de furt.

”În sarcina acesteia s-a reținut că în calitate de autopsier în cadrul Spitalului Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, în perioada februarie-aprilie 2020, a pretins și/sau primit de la un număr de 36 aparținători ai persoanelor decedate sume de bani cuprinse între 20 și 350 lei sau alte bunuri, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu legate de manipularea, pregătirea, îmbălsămarea, spălarea, îmbrăcarea, cosmetizarea, pulverizarea de produse biocide (formolizarea) trupurilor persoanelor decedate, efectuarea procedurii de identificare și predarea către aceștia. De asemenea, la data de 04.04.2020, inculpata și-a însușit suma de 600 lei dintre bunurile unei persoane decedate, bunuri pe care aceasta ar fi trebuit să le predea persoanei împuternicite de familie să le ridice”, anunță procurorii.

Prima sesizare a fost făcută de un polițist pensionar care a sesizat că la morga spitalului este o cutie în care rudele decedaților trebuie să lase sume de bani.

În cursul urmăririi penale, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului în vederea confiscării, în cazul primilor doi autopsieri, unde este vorba de prejudicii mai mari, pentru 5.485 lei, respectiv 2.050 lei.

Mariana Ficiuc este pusă sub control judiciar în acest dosar și are interdicție de a profesa. Ceilalți autopsieri vor putea să-și exercite profesia pe parcursul judecății, scrie g4media.ro.

Procesul în care vor fi judecați cei cinci a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here