Aglomerație mare în fața Palatului Adminsitrativ din Ploiești, acolo unde își au sediile Primăria și Consiliul Județean. Zeci de cerșetori veniți din toate colțurile orașului s-au strâns pe platoul din fața instituției unde au început să ceară de pomană de la angajații ce veneau la muncă. A fot nevoie de intervenția jandarmilor pentru a calma și dispersa mulțimea.

”Am auzit că li s-au mărit salariile. Să-și facă și ei pomană cu noi că de aia sunt bugetari, să ajute omul sărman.”, a declarat tanti Florica, o cerșetoare din zona de Vet a orașului.

”Io nu dau banii pe băutură. Adică jumate, că jumate… Am aflat din gură în gură că le-au făcut salarii babane așa că am zis să încercăm și noi dacă acu au de unde da. Să lase și la amărâți măcar niște monede de 50 de bani, ceva, că nu ne ridicăm cu pretenții.”, ne-a spus Titi din Sud.

”Este o datorie și o onoare că dacă statul îți dă, să dai și tu mai departe. Deci unde să mergeme să cerem? La ei, că tot li s-a făcut salariul mare. Dar nu vedeți că unu nu dă măcar una de-un leu, chitroșii naibii.”, a declarat Pandele din zona Nord.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here