fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Trafic intens pe DN1 Braşov-Bucureşti. Poliția Rutieră supraveghează traficul cu peste 400 de aparate radar și două elicoptere

Citește Și

- Reclamă -

Traficul rutier încă este intens pe DN1 Braşov – Bucureşti, informează Centrul Infotrafic. De la intrarea în Buşteni până la limita cu judeţul Braşov, dar şi la Comarnic, se circulă în coloană pe sensul de mers către Bucureşti, pe unele porţiuni cu viteză normală, iar pe altele cu viteză redusă. În sens opus, numărul de autovehicule a mai scăzut.

Probleme de trafic au apărut şi pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, în zona unor lucrări, în apropiere de Măneciu (dinspre Cheia), unde se circulă pe o bandă, alternativ, semaforizat. Echipajul de poliţie prezent aici a fost solicitat, pentru o scurtă perioadă de timp, să fluidizeze circulaţia şi pe raza localităţii Măneciu-Ungureni, în zona unei treceri la nivel cu calea ferată.

- Reclamă -

Două elicoptere vor coordona eficient efectivele de Poliție Rutieră, iar peste 400 de aparate radar acționează pentru siguranța cetățeanului, a spus Valentin Ioniță, comisar în cadrul Direcției Rutiere a Poliției Române, luni, în cadrul unei declarații de presă pe tema măsurilor luate privind întoarcerea din minivacanță.

„Avem peste 400 de aparate radar care acționează pentru siguranța cetățeanului și salvarea de vieți omenești. Beneficiem, de asemenea, de sprijinul a două unități de aviație, respectiv două elicoptere. (…) Elicopterele au fost ridicate de la sol pentru a coordona foarte eficient efectivele de Poliție Rutieră”, a menționat Valentin Ioniță.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a afirmat că două elicoptere ale MAI se vor alătura dispozitivului de Poliție Rutieră pentru a asigura supravegherea aeriană a traficului.

Valentin Ioniță a spus că se așteaptă în această perioadă creșterea numărului de autovehicule în trafic și un flux foarte mare de autovehicule, în special pe principalele artere ce converg către zonele turistice.

- Reclamă -

El a declarat că Poliția Rutieră le recomandă conducătorilor auto să manifeste o conduită adecvată, să păstreze viteza regulamentară și adaptată condițiilor de trafic, să nu se angajeze în depășiri riscante și să păstreze o distanță corespunzătoare față de toți participanții la trafic.

„În baza planului de măsuri aprobat de ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, șeful Poliției Române, chestorul de poliție Bogdan Despescu a suplimentat efectivul de polițiști care au acționat în această perioadă, respectiv un număr de 13.000 de polițiști care au acționat zilnic în stradă pentru creșterea gradului de siguranță al cetățeanului, cu precădere în zona lăcașelor de cult. Astfel, în această perioadă am reușit să îmbunătățim gradul de siguranță rutieră, sens în care suntem prezenți pentru creșterea siguranței cetățeanului și pentru reducerea numărului de accidente rutiere”, a adăugat comisarul.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Zeci de percheziții în Prahova și alte județe, pentru prinderea unor hoți

41 de percheziții au fost efectuate joi, 28 septembrie, în Prahova, dar și în alte județe pentru prinderea unor...