48 de persoane, implicate într-un dosar de trafic de dorguri de risc, au fost aduse la audieri la sediul DIICOT după o serie de percheziții care au avut loc în județul Dâmbovița. Suspecții sunt acuzați că vindeau ciuperci halucinogene, canabis, dar și articole pirotehnice periculoase.

”Din cercetări a reieșit că, începând cu luna ianuarie 2021  și până în prezent, persoanele bănuite ar fi comercializat, în județul Dâmbovița, în repetate rânduri (peste 900 de acte materiale), droguri de risc (cannabis).

Astfel, la data de 5 februarie a.c., au fost puse în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și în zece localități din județul Dâmbovița, fiind descoperite și ridicate aproximativ 100 de grame de cannabis, 15 grame de ciuperci halucinogene, 14.400 de lei și 7.920 de euro, două cântare de precizie, 18 grindere, 17 telefoane mobile și peste 900 de articole pirotehnice din categoriile F1 și F2, 48 de persoane fiind conduse la audieri.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea a cinci persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița cu propunerea de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitățile s-au derulat cu sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploiești, București, Pitești, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiești și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române.

 

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here