La data de 28.03.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Brăila au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  Ardeleanu Nicuşor, Mitu Geo, Mănăilă Dănuţ Georgian, Chiriţă Radu Georgian şi  Ion Andrei Lucian pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că  începând cu anul  2017, în realizarea aceleeași rezoluții infracționale, în mod repetat,  inculpaţii au cumpărat, deținut și revândut unor consumatori din Brăila, diferite cantități de cannabis.

La data  de  28.03.2018  procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Brăila împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila au efectuat un număr de 16 percheziții domiciliare, în municipiului Brăila ocazie cu care a fost găsită şi ridicată cantitatea de  207 grame de cannabis.

Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Brăila cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, precum și jandarmi.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție.

Sursa: comunicat DIICOT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here