fbpx
duminică, mai 26, 2024
spot_img

Traficanți de droguri surprinși în flagrant de DIICOT – VIDEO

Citește Și

- Reclamă -

La data de 14.07.2017 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu  au surprins în flagrant pe inculpaţii State Grigore şi State Edison în timp ce intenţionau să efectueze tranzacţii ilicite cu droguri de mare risc pe raza municipiului Sibiu, în parcarea unui complex comercial.

https://youtu.be/Ur6MS6icLr4

- Reclamă -

Astfel, s-a reţinut că, inculpaţii State Grigore şi State Edison intenţionau să vândă o cantitate de 50 g de cocaină  la preţul negociat de 3700 Euro și 125 de comprimate de ecstasy (MDMA) la preţul  negociat de 5000 lei.

Organele de urmărire penală au intervenit şi au procedat la  imobilizarea inculpaţilor în momentul în care se cântăreau substanțele pe care aceştia le comercializau, respectiv 127 de comprimate pătrate de culoare verde având ştanţat de una dintre feţe simolul  „peace”,  iar pe cealaltă faţă textul „peace”, ce a reieşind a conţine MDMA şi aproximativ  50 grame de cocaină, substanţă pulverulentă de culoare alba cristalizată.

Totodată,  asupra acestora au mai fost identificate  încă 12 plicuri artizanale de culoare albă care conţineu fragmente vegetale de culoare maro, despre care sunt indicii că reprezintă tot substanţe stupefiante.

- Reclamă -

Cu ocazia percheziţiilor efectuate la domiciliul acestora  au mai fost identificate şi alte substanţe stupefiante: un comprimat de culoare verde  de acelaşi tip cu cele comercializate,  muguri de cannabis introduşi într-o pungă de plastic ascunsă într-un butoi de plastic de culoare albastră, 2 pacheţele din hârtie împăturite, conţinând masă vegetală de culoare maro de aceleaşi gen cu cea găsită asupra acestora cu ocazia flagrantului.

De asemenea au fost identificate şi ridicate sumele de 1345 Euro şi 1000 lei.

Din cercetările efectuate în cauză s-a reţinut că drogurile de mare risc  fuseseră procurate şi ascunse anterior la domiciliul din municipiul Şelimbăr de către un alt inculpat – State Mathias, care, deşi arestat preventiv anterior,  în data de 30.06.2017,  pentru comercializarea aceloraşi tip de droguri împreună cu o altă persoană,  le-a indicat sus-numiţilor (fratele şi tatăl lui)  locaţia unde se aflau  ascunse, pentru ca aceştia să procedeze la comercializarea lor  (întocmind în acest sens şi o schiţă detaliată identificată la percheziţia domiciliară).

În noaptea de 14/15.07.2017, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu, au dispus reţinerea pentru 24 de ore faţă de inculpaţii State Grigore şi State Edison, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc.

- Reclamă -

În data de 15.07.2017 au fost prezentaţi Tribunalului Sibiu cu propunerea de arestare preventivă, faţă de inculpatul State Edison dispunându-se arestarea preventivă pe o perioadă de 30 zile, iar faţă de inculpatul State Grigore dispunându-se măsurb    a arestului la domiciliu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Modificări WhatsApp: Utilizatorii spun că sunt scârbiți

Acum deținută de gigantul tech Meta, WhatsApp a anunțat recent unele dintre cele mai mari actualizări pentru iPhone și...