Nouă persoane, printre care două femei, au fost reținute de polițiștii din București după o serie de percheziții care au avut loc, marți seară, în Prahova, București, dar și în alte județe din țară. Suspecții sunt acuzați că au vândut țigări artizanale în valoare de aproximativ  675.750 de lei.

 

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, a efectuat 17 percheziții, la persoane bănuite de infracțiuni economice, în urma cărora a fost confiscată peste 1 tonă de tutun.

 

La data de 7 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 6-DGPMB, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au efectuat 17 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Ialomița, Buzău, Prahova și Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 1 kilogram de tutun de fumat.

 

În fapt, pe parcursul probatoriului, s-a stabilit că, în perioada octombrie 2022- prezent, mai multe persoane au creat două site-uri, prin intermediul cărora ofereau spre vânzare diferite cantități de tutun.

 

Comenzile preluate de la clienți erau onorate prin firme de curierat, folosindu-se de nume fictive, în scopul disimularii activității infracționale.

 

De asemenea, din cercetări a reieșit faptul că în perioada menționată a fost comercializată cantitatea de 3,8 tone de tutun de fumat.

 

În urma derulării perchezițiilor domiciliare, polițiștii au identificat și indisponibilizat: aproximativ 1.275 de kg. de tutun, mai multe cântare, un dispozitiv de tocat/ mărunțit tutun, mai multe butoaie, în care tutunul era prelucrat, prin fierbere, precum și 16.000 de lei, 5.500 de euro și 60 de grame de aur.

 

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului, prin neplata accizelor, este de aproximativ  675.750 de lei.

 

În urma activităților derulate, 13 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru continuarea cercetărilor.

 

Până la acest moment, față de 7 bărbați și 2 femei, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați în fața magistraților, cu propuneri legale.

 

Suportul de specialitate al operațiunii a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here