Tragedia petrecută vineri pe Centura de Vest a Ploieștiului, în urma căreia cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte 28 au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență, are urmări pentru toți transportatorii.

Zilele acestea, oamenii au făcut reclamații împotriva firmelor de transport persoane, acuzând că în autobuze sunt luați mai mulți pasageri decât numărul de locuri prevăzute, dar și alte nereguli. Sesizările au fost trimise către instituțiile statului, dar și către ziarul nostru, foarte multe persoane alegând să ne povestească cum stau de fapt lucrurile.

Citește și:

Șoferul unui microbuz, despre firmele de transport persoane: ”ITP false, asigurări false, licențe false. Poliția închide ochii”

Cititorii se revoltă: „Am condus cu 60 de pasageri și 18 ore încontinuu”. Reacții în urma tragediei de pe Centura de Vest

Astfel de reclamații au ajuns și la Consiliul Județean Prahova, care va înteți controalele pe linia transportatorilor de persoane.

“O să întețim controalele. Noi aveam controale periodice, dar în situația în care în această perioadă am primit mai multe sesizări cred că și Prefectura va ruga Poliția și alte instituții să facă controale mai dese pe această speță. Vom face controale o dată la 2 zile, o dată cu începutul școlii pentru că atunci va fi un flux foarte mare de călători. Cred că de luni inițiem această procedură și se vor vedea și rezultatele. Oamenii reclamă că autobuzele merg cu mai multe persoane decât cele stabilite, că nu au căldură sau aer condiționat, după caz, acestea fiind cele care ne interesează pe noi. Restul, că mașina este veche sau că nu se dă bon fiscal, intră în atribuțiile altor instituții. Noi putem aplica amenzi contravenționale pentru nerespectarea atribuțiilor din procedura de achiziție publică.”, a declarat pentru ziarul Incomod Bogdan Toader, vicepreședintele cu atribuții de președinte al Consiliului Județean Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here