Un bărbat în vârstă de 60 de ani, angajat al cabanei Piratra Arsă din Bucegi, a murit, duminică, în urma unui stop cardiorespirator. Bărbatul și-a dat ultima suflare în brațele colegilor de la Salvamont Sinaia, solicitați să-i acorde primul ajutor.

Potrivit martorilor, angajatul de la cabana Piatra Arsă însoțea un grup de turiști când i s-a făcut rău și s-a prăbușit în zăpadă. Deși salvatorii montani chemați la fața locului au încercat să-l resusciteze, bărbatul nu a răspuns manevrelor de prim ajutor care au continuat aproape o oră.

”La ora 11:03 am fost anunțați că o persoană se simte rău și a căzut din picioare în Șaua Călugărului. Coborâm drept de pe Furnica cu snowmobilul (pantă cu înclinație de 40 grade) astfel prima echipă de intervenție ajunge la fața locului la 11:09. Evaluam și constatăm că persoana a intrat în stop cardio-respirator. Sunt inițiate manevrele de resuscitare, efectuându-se masaj cardiac și pentru câteva minute pacientul pare să-și revină. Continuăm masajul timp de 50 de minute. Din păcate tot ce ne-a mai rămas de facut a fost să-l transportăm la Cota 1400.

Este o zi tristă pentru că un om al muntelui, pe care îl știam, a murit în brațele noastre. Echipa Salvamont Sinaia transmite sincere condoleanțe familiei. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a echipei Salvamont Sinaia.

Apropiații săi spun că bărbatul era cunoscut cu afecțiuni medicale, dar asta nu-l împiedica să rămână departe de munte.

FOTO Salvamont Sinaia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here