base sediul pmp 95755600

base sediul pmp 95755600Traian Băsescu a declarat, luni, că a fost chemat la Parchetul General în calitate de suspect în dosarul Gabriela Firea. Fostul preşedinte a anunţat că va merge miercuri în faţa procurorilor. Băsescu a acuzat-o pe Firea că a fost părtaşă la transferul de bani de la compania Crescent la firma Grivco  lui Dan Voiculescu.

Traian Băsescu a confirmat chemarea sa la Parchet ca suspect. “Mi-au trimis o scrisoare în care au spus că sunt suspect. Cum e şi Niţu, numai că eu sunt suspect că am făcut o declaraţie, iar el e suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie. Era în trupele de Securitate, i s-a spus să tragă în teroriştii de pe Dorobanţi şi probabil a împuşcat câtţiva terorişti, ce să facă?”, a declarat Băsescu.

De asemenea, Băsescu a susţinut că acuzatoarea sa, Gabriela Firea, ca administrator al unei firme a lui Dan Voiculescu, a aprobat transferul sub formă de împrumut a unor bani de la firma Crescent la Grivco, în perioada 2007-2011. Este vorba de 400.000 de euro şi 1.800.000 de dolari.

“Asta nu-i ameninţare, nu-i şantaj, e informaţie publică: să spună câţi bani a transferat din Crescent în trustul lui Dan Voiculescu. Adică dacă îşi aduce aminte să fi semnat vreo hârtie prin care muta bani şi nu-i dădea înapoi (…) Dacă Firica îşi aduce aminte, ar fi bine să se spovedească public (…) Domnia sa a semnat cu mânuţa ei împrumuturi pe care a uitat să le mai dea înapoi”, a spus Băsescu precizând că are aceste informaţii de la Elena Udrea, care le-ar fi primit de la Oreste Teodorescu, ce i-ar fi solicitat 10.000 de euro pentru aceste informaţii Elenei Udrea.

“Informaţiile le-am primit împreună cu un bileţel  pe care scria ‘10.000 €’ de la Elena Udrea care le primise de la Oreste cu tot cu bileţel. Ea a refuzat să plătească şi de asta-i supărat Oreste”, a spus Traian Băsescu adăugând că informaţiile astfel primite el le-a remis instituţiilor statului în primăvara anului trecut. “Oreste e un bărbat care a sustras nişte documente de la grupul Grivco şi le-a dat unui om de opoziţie. A scris şi el 10.000 € pe un bileţel galben, dar Oreste e om cinstit, ca şi Gabriela Firea”, a comentat Băsescu pe un ton ironic.

sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here