Fostul președinte Traian Băsescu este de părere că Gheorghe Dincă, bărbatul care a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra și pe Luiza, face parte dintr-o rețea cu ramificații internaționale. 

Traian Băsescu aduce ca argumente averea nefiresc de mare a lui Dincă și faptul că DIICOT-ul (care se ocupă de cazurile de criminalitate organizată și terorism) anchetează cazul.

Vă aduc aminte o postare din 10 august când spuneam că este un dosar greu cu ramificații interne și internaționale. A fost clar de la început că acest Dincă nu este un doar un criminal. Este și un distribuitor de fete în rețelele internaționale. Ceea ce s-a anunțat a fi averea acestui domn care e suspect de mare pentru un om care are un mic service.

Am aflat că a lucrat și prin Italia. S-ar putea să fie doar un pion dintr-o rețea. Se va confirma acest lucru.

Nu cred că DIICOT-ul s-a băgat degeaba. Mi-am dat seama că DIICOT nu s-a băgat degeaba în acest caz. Sunt specialiști de prima mână. Sunt profesioniști. O problemă pentru DIICOT este lipsa comunicării. Trebuie să înțelegea că ori comunică zilnic ori la sfârșit vor trimite în instanță un dosar compromis public.

Sunt foarte mulți amatori anchetatori. Acesta este un caz mult prea sofisticat să fie la îndemână unor anchete de presă.

Plecăm de la premisa că vorbim de rețele de trafic. Marea problemă nu este Dincă. S-a produs o liberalizare a traficului de carne vie odată cu desființarea serviciului secret al MAI şi a eliminării protocolului cu SRI“, a declarat Băsescu la România TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here