Președintele PMP, Traian Băsescu, susține că șeful statului, Klaus Iohannis, a ales ”cea mai comodă soluţie” pentru el, prin desemnarea Vioricăi Dăncilă ca premier.

Din opoziție, PMP a fost singurul partid care a prezentat două propuneri de premier, respectiv Siegfried Mureșan și Eugen Tomac. PNL și USR au solicitat alegeri anticipate.

Citește și UE interzice pungile de plastic! Când dispar din țara noastră

“Şi totuşi, este Viorica Vasilica Dăncilă, preferata lui Daddy.
Ce argumente i-am adus la consultări, Preşedintelui Iohannis, pentru a demonstra că partidului lui Daddy, PSD-ul, este INAPT PENTRU GUVERNARE şi trebuie trimis în opoziţie.
Romania a avut o crestere cu 7 la sută a PIB .
Cu toate acestea măririle de salarii, de ajutoare sociale si de pensii au fost topite in proasta guvernare, iar beneficiarii creşterilor de venituri s-au trezit că azi, la inceput de 2018 le este mai greu decât înaintea măririlor de salarii, pensii şi ajutoare sociale şi iată de ce :
1. Inflaţia, peste 3 la sută ;
2. Deprecierea accelerată a monedei naţionale;
3. Deficit de cont curent, peste 11miliarde euro la sfarşit noiembrie ( cu peste 2 miliarde mai mult fata de anul trecut );
4. Datoria publică a crescut cu peste 2 miliarde euro;
5. A crescut Robor si implicit dobânzile la creditele românilor;
6. Investiţiile din bugetul de stat ( autostrăzi ,modernizări cai ferate, regularizări de râuri etc), zero in condiţiile in care ţara are nevoie de dezvoltarea infrastructurilor;
7. Absortie zero a fondurilor de coeziune puse la dispozitie de Uniunea Europeana ;
8. Preţul la gaze a crescut cu 16 la sută ;
9. Preţul benzinei şi motorinei a crescut cu peste 12 la sută ;
10. Preţul energiei electrice a crescut cu peste 15 la sută;
11. Alianţa PSD-ALDE incapabilă sa asigure stabilitate guvernamentală (două guverne PSD, debarcate tot de PSD) ;
12. Guvernul neimplicat in procesele ce au loc la Bruxelles pentru reconfigurarea Uniunii Europene;
In aceste conditii este evident ca PSD –ul lui Daddy este incapabil să gestioneze in favoarea românilor chiar si o creştere economică robustă generată de conjuctura economică din Uniunea Europeana .
Plecând de la premisa că PSD-ul nu este apt pentru guvernare, i-am propus Preşedintelui României două nume pentru funcţia de premier : Siegfried Mureşan – europarlamentar, negociator şef al bugetului UE pentru anul 2018 şi purtător de cuvânt al PPE şi Eugen Tomac – deputat, bine conturat ca politician pe idea unionist, fost secretar de stat şi consilier prezidenţial.
Sunt convins că niciodată Parlamentul nu ar fi votat căderea a două guverne şi intrarea în alegeri anticipate.
Din păcate, preşedintele a ales cea mai comodă soluţie pentru domnia sa desemnând-o pe teleormăneanca Viorica Vasilica Dăncilă, spre bucuria lui Daddy.
Oare să fie dragostea de la Grivco de vină ?”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here