Tramvaiul cu internet gratuit, prize pentru telefoane și laptopuri dar și cu o bibliotecă circulă deja la Iași, pe o rută folosită de studenți. Proiectul a luat naștere cu sprijinul mai multor asociații, companii și voluntari iar personalizarea tramvaiului a durat două luni.

Proiectul de la care s-a pornit a fost crearea unui mijloc de transport ”coworking”. Tramvaiul este dotat cu internet wireless gratuit, prize pentru încărcare laptopuri și telefoane mobile, și o întreagă bibliotecă cu reviste. Este cel de-al unsprezecelea mijloc de transport personalizat tematic în cadrul proiectului „Iaşi – oraşul tramvaielor pictate” arată ziaruldeiasi.ro.

Ce înseamnă coworking

„Coworking presupune un stil de lucru ce implică un loc de muncă comun, adesea pentru persoane ce activează în domenii diferite. Coworking-ul reprezintă totodată un liant socio-profesional, ce previne izolarea liber-profesioniştilor în mediul de acasă, conducând la eficientizarea programului de lucru şi la creşterea calităţii muncii. Pe lângă găzduirea antreprenorilor şi freelancer-ilor în spaţiile comune de lucru, spaţiile de coworking au ca scop stimularea antreprenoriatului şi prin sesiuni, evenimente şi workshop-uri pe diferite teme, cu scopul de a spori transferul de cunoştinţe către cei care au o idee de business şi sunt în curs de dezvoltare sau cei care au deja o iniţiativă dezvoltată dar au nevoie de sprijin”, a precizat Dan Zaharia, fondator Fab Lab Iaşi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here