Tramvaiul cu internet gratuit, prize pentru telefoane și laptopuri dar și cu o bibliotecă circulă deja la Iași, pe o rută folosită de studenți. Proiectul a luat naștere cu sprijinul mai multor asociații, companii și voluntari iar personalizarea tramvaiului a durat două luni.

Proiectul de la care s-a pornit a fost crearea unui mijloc de transport ”coworking”. Tramvaiul este dotat cu internet wireless gratuit, prize pentru încărcare laptopuri și telefoane mobile, și o întreagă bibliotecă cu reviste. Este cel de-al unsprezecelea mijloc de transport personalizat tematic în cadrul proiectului „Iaşi – oraşul tramvaielor pictate” arată ziaruldeiasi.ro.

Ce înseamnă coworking
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor

„Coworking presupune un stil de lucru ce implică un loc de muncă comun, adesea pentru persoane ce activează în domenii diferite. Coworking-ul reprezintă totodată un liant socio-profesional, ce previne izolarea liber-profesioniştilor în mediul de acasă, conducând la eficientizarea programului de lucru şi la creşterea calităţii muncii. Pe lângă găzduirea antreprenorilor şi freelancer-ilor în spaţiile comune de lucru, spaţiile de coworking au ca scop stimularea antreprenoriatului şi prin sesiuni, evenimente şi workshop-uri pe diferite teme, cu scopul de a spori transferul de cunoştinţe către cei care au o idee de business şi sunt în curs de dezvoltare sau cei care au deja o iniţiativă dezvoltată dar au nevoie de sprijin”, a precizat Dan Zaharia, fondator Fab Lab Iaşi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here