Polițiștii din Hunedoara au ridicat articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, în valoare de peste 1.500.000 de lei, mărfuri care erau transportate din Polonia, cu 4 autoutilitare. A fost aplicată și o amendă de 20.000 de lei, pentru efectuarea de acte sau fapte de comerţ, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege.

La data de 14 octombrie, poliţiştii Poliţiei Municipiului Brad din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au oprit în trafic 4 autoutilitare de transport care se deplasau din direcţia Oradea către Bucureşti.

În urma controlului, poliţiştii au stabilit că cele patru autoutilitare transportau articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, din Polonia, cu destinaţia Bucureşti.

Poliţiştii au constatat că există neconcordanţe între datele înscrise pe documentele de transport şi marfa încărcată în autoutilitare, motiv pentru care au fost solicitaţi  inspectorii antifraudă din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală 5 Deva, pentru stabiliriea legalităţii transporturilor rutiere de mărfuri identificate în trafic.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că activitatea autorizată la sediul societăţii destinatare nu era cea de comerţ cu articole textile şi îmbrăcăminte.

Bunurile transportate, respectiv 3.680 de articole de încălţăminte şi 11.625 de articole vestimentare, evaluate la peste 1.534.400 de lei, au fost confiscate, fiind aplicată o sancțiune contravenţională în valoare de 20.000 lei, pentru efectuarea de acte sau fapte de comerţ, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here