Procurorii DNA Ploiești efectuează, la această oră, mai multe percheziții în județul Prahova, la domiciliile unor ofițeri SRI trecuți în rezervă.

Foştii angajaţi SRI ar fi complici într-un dosar de şantaj în care au fost arestați pentru fapte de corupție un ofițer BCCO și șeful Direcției Generală Anticorupție din Prahova. Potrivit unor surse judiciare, cei trei foști ofițeri SRI vizați de ancheta DNA Ploiești sunt Daniel Florea, Petre Sever și Florin Gulianu, în prezent angajați pe funcții de conducere în cadrul Poliției Locale Ploiești.

Conform acelorași surse, cei trei ar fi bănuiți de șantaj si sunt cercetați în dosarul în care, în vara anului trecut, au fost reţinuţi de DNA şeful Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova, Constantin Ispas, adjunctul şefului Poliţiei Judeţene Prahova, Adrian Rădulescu, şi Emanuel Saghel, ofițer BCCO Ploieşti. Aceleași surse suțin că cei trei foști ofițeri SRI nu au deocamdată calitatea de suspecți în acest dosar și nu vor fi aduși, cel puțin nu astăzi, la audieri la sediul DNA Ploiești.

Procurorii fac doar percheziții la domiciliile acestora. Daniel Florea este în prezent șef birou evidența persoanei în cadrul Poliției Locale Ploiești, Petre Sever – șef birou intervenții, iar Florin Gulianu, fost procuror, a fost angajat până în vara lui 2015 la Poliția Locală Ploiești, responsabil SSM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here