În cursul serii de marţi, 17 martie, jandarmii care asigurau paza, protecţia şi ordinea publică la Centrul de Carantină din Piteşti au fost solicitaţi de către o persoană aflată în carantină să intervină în interiorul centrului, deoarece trei bărbaţi, veniţi din Italia săptămâna trecută, se luaseră la bătaie pe hol, deşi nu aveau voie să iasă din camere.

Jandarmii s-au deplasat în incinta imobilului, în fapt un hotel de două stele al Primăriei Piteşti transformat în centru de carantină, unde au depistat trei bărbaţi care se aflau pe hol în dreptul camerelor repartizate. Unul dintre bărbaţi era plin de sânge pe faţă, iar altul pe braţ, iar când au fost întrebaţi despre cele întâmplate unul dintre ei a declarat că a fost agresat de ceilalţi doi, potrivit adevarul.ro. 

În această cauză jandarmii au aplicat trei sancţiuni contravenţionale conform Legii 61/1991, art. 2, pct. 24 ”provocare ori participarea efectivă la scandal” , două amenzi în valoare de 800 de lei şi un avertisment, şi de asemenea au întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală pe numele celor trei bărbaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”zădărnicirea combaterii bolilor”, prevăzută şi sancţionată de art. 352 Cod Penal, întrucât aceştia nu au respectat măsurile de carantină, şi anume au părăsit camerele în care sunt carantinaţi. Documentele întocmite în această cauză au fost predate organelor de poliţie în vederea continuării cercetărilor.

La Centrul de Carantină din Piteşti au mai fost mai multe conflicte şi săptămâna trecută, mai mulţi jandarmi şi pompieri fiind înjuraţi de către persoanele aflate în carantină.

În centru se află în prezent 82 de persoane, toate venite din Italia joi 12 martie. Până acum, testele de coronavirus au ieşit negative la 67 de persoane.

Hotelul Primăriei Piteşti, clasificat la două stele şi transformat din această săptămână în centru de carantină, are 62 de camere duble cu grup sanitar propriu şi 16 apartamente cu grup sanitar propriu. Hotelul este un fost cămin al Colegiului Economic din Piteşti şi a fost deschis în vara lui 2019, fiind preluat de Primăria Piteşti de la Inspectoratul Şcolar Argeş şi reabilitat timp de mai bine de un an, valoarea lucrărilor fiind de peste 5,2 milioane lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here