Trei cetățeni bulgari au fost prinși de polițiști la scurt timp după ce ar fi montat dispzitive de copiere a datelor cardurilor la un bancomat din București. Datele astfel obținute erau folosite pentru clonarea unor carduri ce erau folosite pentru retragerea de bani din Belize, Jamaica, Guatemala și Indonezia.

La data de 5 iunie a.c., poliții Serviciului de Combatere a Criminalităţii Informatice din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii D.I.I.C.O.T.  –  S.T. București au organizat o acțiune pentru destructurarea unei grupări infracționale formate din cetățeni bulgari care se ocupau cu skimming.

Astfel, la scurt timp după ce ar fi instalat dispozitive de skimming la un bancomat din București, trei cetățeni bulgari au fost opriți de polițiști în Girgiu.

În urma percheziţiilor efectuate asupra bărbaților și a autoturismului cu care aceștia se deplasau, au fost descoperite și ridicate dispozitive de copire a datelor cardurilor bancare și a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea și demontarea dispozitivelor de pe bancomat, un laptop, telefoane mobile, precum şi mai multe carduri.

Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi desfășurat acest tip de activități infracționale începând cu luna martie a acestui an, încercând să compromită ATM-uri din București și Giurgiu.

După ce obțineau datele cardurilor, membrii grupului infracțional se ocupau cu transcrierea acestora pe e carduri blank ce urmau să fie folosite pentru retragerea de numerar din străinătate, respectiv Belize, Jamaica, Guatemala și Indonezia.

La data de 6 iunie a.c., procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – STB a dispus reținerea celor 3, urmand ca aceștia să fie prezentanți instanței competente cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cei în cauză sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, punerea în circulație de valori falsificate, deținere de instrumente în  vederea falsificării de valori, acces ilegal la un sistem informatic, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here