Polițiștii de crimă organizată și procurorii DIICOT Ploiești au destructurat o grupare de traficanți de minore care acționa pe raza județului Prahova. 29 de persoane au fost aduse la audieri.

Astfel, din cercetări a reieșit faptul că, începând de anul trecut, trei bărbați ar fi recrutat și exploatat, în vederea practicării prostituției, trei minore cu vârste între 14 și 16 ani. Aceasta se realiza atât prin intermediul unor anunțuri pe site-uri de publicitate, cât și prin plasarea victimelor în diferite locații (domiciliul clienților sau locuri de cazare).

La data de 24.07.2019, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au efectuat trei percheziții domiciliare în comuna prahoveană Gherghița, cele trei persoane bănuite fiind aduse cu mandat la sediul unității de parchet. De asemenea, alte 26 de persoane au fost aduse de polițiști pentru a fi audiate.
Minorele au fost fie redate familiilor, fie plasate în centre de protecție socială.

De la locațiile vizate, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente, înscrisuri și telefoane mobile.

Față de cei trei bănuiți, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de minori.
Activitatea a beneficiat de suportul tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale.

1 COMENTARIU

  1. Eu cred că a fost vina in primul rand a criminalului și apoi a procurorului de caz și poliției care nu au intrat în forță. Nu trebuiau să aștepte…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here