fbpx
joi, februarie 22, 2024
spot_img

Trei străzi din cartierul Mimiu ar putea fi asfaltate din fonduri europene

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Primăria Ploieşti pregăteşte un proiect european pentru asfaltarea străzilor din cartierul Mimiu. Deşi, iniţial, investiţia era propusă pentru opt străzi, autorităţile au finalizat documentaţia doar pentru trei dintre ele, constatând că la celelalte cinci există probleme cu intabultările.

Proiectul, care a fost depus în cadrul unui grup de acţiune locală, e estimat la 6,4 milioane de lei, din care 3 milioane ar urma să fie asigurate din fonduri europene. Pe lista actualizată au rămas trei străzi din cartierul Mimiu, respectiv Fabricilor, un tronson de 785 de metri liniari, Mimiului, în lungime de 654 de metri, şi Brădetului, în lungime de 260 de metri.

Pentru celelalte cinci străzi incluse iniţial în proiectul pregătit de administraţia Dobre există probleme cu intabulările şi nu pot fi derulate lucrări în cadrul proiectului european, au anunţat autorităţile actuale. Este vorba despre străzile Beiuş, Astra, Fierarilor, Palanca şi Smârdan.

- Reclamă -

„Mi s-a părut ireal să constat că s-a dat temă de proiectare pe opt străzi, dintre care cinci nu au cum să fie intabulate, pentru că există probleme juridice”, a comentat primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, în timpul şedinţei de miercuri a Consiliului Local, când au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru asfaltarea celor trei străzi din Mimiu. „Evident, vor fi cerute explicaţii şi vi se vor pune la dispoziţie răspunsurile legate de ceea ce înseamnă dispoziţiile date la momentul respectiv şi contractul semnat”, le-a mai transmis primarul consilierilor locali.

VIDEO: Locul uitat din Ploiești, unde apa nu mai vine nici cu cisterna, iar la fântână curge ulei din petrol

Referitor la strada Fabricilor, proiectul de modernizare vizează doar tronsonul situat între Bulevardul Bucureşti şi strada Mimiului, nu şi pe celălalt, situat la stânga de bulevard şi care asigură o rută alternativă spre Tătărani. Puţină lume ştie că în această zonă, aproape de fosta rafinărie Astra, trăiesc mai multe familii de ploieşteni. Şi mai puţini ştiu că oamenii de aici nu au acces la servicii publice de bază, începând cu alimentarea cu apă.

- Reclamă -

VIDEO: A venit apa pe strada Fabricilor. Oamenii și-au umplut gălețile

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Vom avea alegeri comasate în iunie. Ce au decis liderii coaliției

În urmă cu puțin timp, liderii PSD și PNL au făcut o declarație comună prin care anunță comasarea alegerilor...
spot_img
Sari la conținut