fbpx
duminică, mai 26, 2024
spot_img

Trei traficanți de droguri de mare risc, prinși în Prahova. Au fost duși la tribunal cu propunere de arestare

Citește Și

- Reclamă -

Manuel Ionuț Stoica, Georgian Andrei Lupea și Valentin Marian Năstase sunt cei trei bărbați prinși, luni 14 februarie, de către procurorii DIICOT din Ploiești în timp ce încercau să plaseze pe piață droguri de risc și mare risc. Substanțele interzise au ajuns în Prahova prin aceeași metodă devenită deja clasică: pachet la curier (video la finalul articolului).

Cei trei traficanți au fost reținuți pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de marți 15 februarie, au fost prezentați instanței de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

- Reclamă -

Potrivit unor surse judiciare, în pachetul primit de traficanți se afla inclusiv cocaină.

Ședința a început la orele 15.30, astfel că instanța urmează să se pronunțe în curând.

UPDATE Comunicatul DIICOT:

- Reclamă -

„La data de 14.02.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, au desfășurat o acțiune pentru destructurarea unei grupări infracționale formată din 5 persoane implicate în trafic de droguri de risc și de mare risc, introducerea în țară de droguri de risc și de mare risc.

În acest context, a fost efectuată o acțiune de prindere în flagrant, fiind depistate două persoane, care aveau asupra lor un colet ce conținea cantitățile de 536,5 grame de canabis, 263,26 grame de rezină de canabis, 5,28 grame pulbere ce conține cocaină, 12 comprimate care conțin ca substanță activă MDMA, 48 de comprimate și 0,79 g pulbere care conțin ca substanță activă MDMA droguri cu privire la care există bănuiala rezonabilă că au fost expediate din Spania.

Acțiunea a fost urmată de punerea în aplicare a 12 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul București și județele Ilfov și Prahova, precum și a 30 de mandate de aducere.
În urma activităților, au fost descoperite și au fost ridicate cantitățile totale de aproximativ 700 de grame de canabis, 300 de grame de rezină de canabis, 5 grame de cocaină, 100 de comprimate ecstasy și seminţe de cannabis, 3 cântare, 5 grindere, o pușcă cu aer comprimat, și mai multe bunuri folosite la depozitarea şi porţionarea drogurilor, precum și 4.800 de lei și 360 de euro.

În cauză s-a reținut că persoanele cercetate s-au aprovizionat cu canabis, rezină de canabis, cocaină și comprimate ecstasy din Spania, substanțele ilicite fiind comercializate către consumatori din județul Prahova.

- Reclamă -

Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești au dispus reținerea a 3 persoane cu privire la care există suspiciunea rezonabilă că erau implicate în traficul de droguri, fiind sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv. De asemenea, s-a dispus măsura controlului judiciar față de alte 2 persoane cercetate în cauză.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Ploiești și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.”

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Spionul arestat pentru trădare organiza evenimente culturale cu tema: ”Spionul James Bond”

În zilele mai libere, când nu spiona obiective militare în Delta Dunării pentru ruși, ploieșteanul Alexandru Piscan organiza spectacole...