Foto cu caracter ilustrativ
Un tren a luat foc în mers, luni, 15 octombrie 2018!

Potrivit unui cititor, trenul IR 1550 care a plecat luni, 15 octombrie 2018, din gara Ploiești Vest la ora 06:22 spre București, a luat foc în mers și a oprit în Buftea unde au intervenit pompierii pentru stingerea incendiului. Se pare că trenul ar fi luat foc din cauză că se înfrânau saboții. Mai mult, martorii spun că trenul a mai fost văzut fumegând dar nu s-a luat nicio măsură.

“Trenul de azi cu plecare din Ploiești Sud, via Ploiești Vest 06:22, în direcția București a luat foc, s-a oprit la Buftea și au venit pompierii. Lumea a sărit la ceartă pe femeia care controla biletele de parcă avea ea vreo treabă, nu am apucat să fac poze că m-am băgat să-i iau apărarea femeii. Din discuțiile pe care le-am auzit acolo, trenul fumega de-o lună din cauză saboților de la frâne și nimeni nu a luat măsuri”, a povestit cititorul.

Reporterii ziarului Incomod au solicitat un punct de vedere din partea CFR Călători și va fi publicat în măsura în care acesta va fi emis.

Update:

Iată mai jos comunicatul CFR Călători:

“Referitor la ştirea apărută în mass media, astăzi – 15 octombrie 2018, facem precizarea că nu a avut loc niciun incendiu la trenul IR 1550 Ploieşti Sud  – Bucureşti Nord. La intrarea în staţia Buftea, la trenul menţionat a fost acţionat semnalul de alarmă de către un călător neidentificat. În această situaţie, din cauza supraîncălzirii frânelor a  avut loc o degajare de miros şi de fum, specifice acestui fenomen.

Echipajul de tren a procedat conform instrucţiunilor în vigoare, efectuând verificări şi proba frânei.

Trenul şi –a continuat deplasarea în condiţii de siguranţă, după o staţionare de 19 minute în staţia Buftea.

În perioada staţionării în gara Buftea, aproximativ 50 de călători au coborât din tren şi s-au urcat în trenul IR 1524 Ploieşti– Bucureşti Nord, aflat pe o linie alăturată.

Trenul IR 1550 Ploieşti Sud – Bucureşti Nord a sosit în Gara de Nord cu o întârziere de 31 de minute.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here