Judecătoarea de cameră preliminară de la Tribunalul București, Lavinia Cârciumaru, a anulat întreg probatoriul din dosarul firmelor din imperiul fostului deputat PSD Sebastian Ghiță, a decis restituirea cazului la DNA și a dispus ridicarea tuturor sechestrelor, potrivit deciziei instanței, notează G4Media.ro. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată de procurori la Curtea de Apel București.

”1. Admite excepţia nulităţii absolute cu privire la legalitatea efectuării actelor de urmărire penală, a administrării probelor şi a sesizării instanţei. Exclude toate probele administrate în faza urmăririi penale. Restituie cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, Secția de Combatere a Corupției, în vederea refacerii urmăririi penale.

2. Revocă măsurile asiguratorii instituite faţă de inculpaţii SC Expert One Research SRL, Merconsult Team SRL, Network One Distribution, Teamnet Internațional SA, S.C. IT Infocons Services S.R.L., S.C. Future Time Comunication Technologies SRL, S.C. Viewpedia Soft S.R.L., S.C. Sungard Systems S.R.L., Dimulescu Mariana Meri, Nedelcu Bogdan, Anastasescu Crristian prin Ordonanţa nr. 583/P/2014 din 03.05.2017 a DNA – Structura centrală şi prin Ordonanţa nr. 13/P/2019 din 02.10.2019 a DNA – Structura Centrală. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 7.02.2022”, este decizia Tribuanului București.

Instanța nu și-a motivat încă decizia. La termenele de anul trecut, a formulat adrese către DNA, SRI și ANAF. Judecătoarea a luat această decizie după ce a amânat pronunțarea de 8 ori.

În septembrie 2020, tot după 8 amânări, judecătoarea Cârciumaru a ridicat sechestrul asupra Asesoft Internațional și 2K Telecom și a redus valoarea sechestrului pentru alte firme din imperiul lui Sebastian Ghiță. Ea a ridicat atunci și sechestrul instituit pe bunurile lui Alex Ghiță, fratele fugarului Sebastian Ghiță. Detalii aici. 

Vezi aici cine sunt persoanele trimise în judecată

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here