fbpx
sâmbătă, mai 25, 2024
spot_img

Tribunalul Militar trebuie să decidă dacă redeschide dosarului DNA în cazul Ferma Dacilor

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit, printr-o hotărâre definitivă pronunțată marți, competenţa de soluţionare în cauza privind redeschiderea dosarului DNA care vizează un fost adjunct al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova şi un fost inspector de prevenire.

Cei doi au fost anchetați pentru că ar fi permis funcționarea fără aviz a pensiunii Ferma Dacilor.

„Stabileşte competenţa de soluţionare a cauzei privind pe intimaţii col.(rez.) Dumitru Elisei Tiberiu, mr. Chelba Cristina şi Ilie Adelina Elena în favoarea Tribunalului Militar Bucureşti, instanţă căreia i se va trimite dosarul. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru intimata Ilie Adelina Elena, în cuantum de 340 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă”, se arată în soluția pe scurt publicată pe site-ul ÎCCJ.

- Reclamă -

În dosar, pe lângă cei doi foști angajați ai ISU Prahova apare, de această dată, tot ca intimat, și Adelina Ilie, partenera lui Cornel Dinicu, patronul de facto al Fermei Dacilor.

Cererea DNA de redeschidere a dosarului a fost înregistrată la Tribunalul Prahova la finalul lunii decembrie, la numai câteva zile după incendiul izbucnit în complexul turistic, în urma căruia au murit opt oameni. La finalul lunii ianuarie, instanța și-a declinat competența, considerând că decizia trebuie luată de  Tribunalul Militar. Recent, la începutul acestei luni, această a doua instanță a declinat, la rândul său, competenţa de soluţionare a cererii de redeschidere a urmăririi penale, în favoarea Tribunalului Prahova, și a trimis dosarul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, pentru soluţionarea conflictului negativ de competenţă.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Daniela Lica: ”Pentru educația copiilor nu e suficient niciodată cât se investește. Primarul Ploieștiului ne-a ajutat foarte mult”

Trei elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești s-au calificat în lotul restrâns de informatică al României...