UPDATE

Tribunalul Prahova ”a admis excepţia de necompetenţă materială, invocată din oficiu. Declină cauza spre competentă soluţionare la Judecătoria Ploieşti, judeţul Prahova. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi, 29.09.2021”, conform protalului instanțelor de judecată.

Știrea inițială

……………………………………………………………..

Tribunalul Prahova decide, miercuri 29 septembrie, dacă Violeta Andreea Vizu, mama gemenilor care au murit după ce au căzut de la etajul 10, va fi decăzută din drepturile părintești. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova (DGASPC) a fost instituția care a solicitat acest lucru instanței, după tragedia din august.

Dosarul este depus pe rolul Secției I Civilă din cadrul Tribunalului Prahova în data de 25 august, și a primit un prim termen de judecată, miercuri, 29 septembrie. De regulă, în astfel de dosare decizia se poate lua de la prima ședință de judecată.

Solicitarea de decădere din drepturile părintești îl privește pe cel de-al treilea copil al femeii, băiatul în vârstă de 5 ani, fratele cel mare al gemenilor morți. Acesta se afla în aceeși cameră cu mama lui la momentul tragediei. Atunci Andreea era ocupată cu o transmisiune live pe Facebook. Din filmare se vede cum tânăra îi cere băiatului să-i aducă o țigară pe care o fumează chiar dacă se afla în aceeași încpere cu copilul de doar 5 ani.

DGASPC a solicitat Tribunalului să accepte decăderea din drepturile părintești și cu privire la tatăl băiatului, Ciprian Marius Pericle, bărbatul în grija căruia se află acum copilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here