firme fantoma

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a 9 inculpaţi și o firmă, sub control judiciar, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi executare de activităţi miniere, fără permis sau licenţă,  cauzând statului român un prejudiciu în valoare de 10.525.873 lei (cca. 2.500.000 euro).

În vederea recuperării prejudiciului, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri imobile, reprezentând terenuri intravilane şi extravilane de pe raza judeţelor Prahova, Argeș şi a municipiului Bucureşti, în suprafaţă totală de 416.147 mp., precum şi a unui apartament situat în Bucureşti.

Comunicat: Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor, sub control judiciar: DUMITRESCU GEORGE, OPREA ADRIAN MARIAN, STOICA IULIANA MIHAELA, precum şi a inculpaţilor SĂRARU IONICĂ, DUMITRAŞCU SIMONA MARIA, DUMITRU DUMITRU, VÎLCU MIHAI GABRIEL, BULIMAR CARMEN, ŞERBĂNOIU RĂZVAN şi S.C. AMFORA PLUS TRANS S.R.L. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare a banilor şi executare de activităţi miniere, fără permis sau licenţă.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

În perioada 2007 – 2011, în calitate de administrator la S.C. Amfora Plus Trans S.R.L., inculpatul Dumitrescu George, cu ajutorul celorlalţi inculpaţi, administratori în fapt sau în drept ai unor societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii achiziţii fictive de agregate minerale, utilaje de construcţii şi de excavare, combustibil şi piese de schimb pentru utilaje. Astfel, a fost cauzat statului român un prejudiciu în valoare de 10.525.873 lei (cca. 2.500.000 euro).

De asemenea, în perioada 2008 – 2011, inculpatul Dumitrescu George, cu ajutorul celorlalţi inculpaţi, a disimulat originea ilicită a sumei de 25.198.835 lei, dobândită prin săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi executare de activităţi miniere, fără a avea permis sau licenţă, prin introducerea acesteia într-un circuit financiar aparent legal, iniţiat prin acordarea unor împrumuturi S.C. Amfora Plus Trans S.R.L. şi încheiat prin obligarea societăţii în restituirea acestor împrumuturi.

 Procurorii au solicitat instanţei ca, în conformitate cu art. 112 lit. e C.p., să dispună confiscarea specială de la inculpatul Dumitrescu George a sumei  de 25.198.835 lei.

În vederea recuperării prejudiciului, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri imobile, reprezentând terenuri intravilane şi extravilane de pe raza judeţelor Argeş şi Prahova şi a municipiului Bucureşti, în suprafaţă totală de 416.147 mp., precum şi a unui apartament situat în municipiul Bucureşti.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Argeş.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here