Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au dispus, prin ordonanța din 15 aprilie 2016, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Durleci Pavel Laurențiu, Durleci Dorel și Durleci Doru Vasile sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat și violare de domiciliu. Victimele și criminalii au făcut parte din aceeași familie până de curând.

Laurenția Durleci și Laurențiu Durleci au fost căsătoriți și aveau un copil de opt luni împreună. Pentru că tânăra își părăsise soțul de câteva zile și se întorsese la familia ei, el a mers să se răzbune.

În noaptea de 13 spre 14 aprilie, în comuna Stoeneşti, județul Argeș, a avut loc un triplu asasinat. Laurenţia Durleci, de 17 ani, tatăl ei, Filip Tinca, de 37 de ani, şi bunicul fetei, de 57 de ani, au fost ucişi în locuinţele lor cu peste 50 de lovituri de cuţit. Criminalii sunt Laurenţiu Durleci, de 20 de ani, Vasile Durleci, de 24 de ani, fratele acestuia, şi tatăl celor doi, Dorel Durleci, de 48 de ani.

Inculpații, aflați în stare de reținere, au fost prezentați cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș care a admis cererile și a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele acestora.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat următoarea situație de fapt:

„În noaptea de 13/ 14 aprilie 2016, în jurul orei 01:00, inculpații Durleci Pavel Laurențiu, Durleci Dorel și Durleci Doru Vasile (membri ai aceleiași familii), înarmați cu obiecte tăietor-înțepătoare și pe fondul unei situații conflictuale preexistente, au pătruns fără drept în domiciliul persoanelor vătămate T.F., D.L.E. și T.N. și le-au aplicat multiple lovituri cu obiecte tăietor-înțepătoare ce au condus la decesul primelor două persoane și vătămarea corporală a celei de-a treia.

Ulterior, inculpații s-au deplasat la domiciliul persoanei vătămate D.P., au pătruns fără drept în locuința acesteia și i-au aplicat multiple lovituri cu aceleași obiecte tăietor-înțepătoare, având ca rezultat decesul acesteia.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii penale.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here