Tu știi ce risc seismic și an de construire are blocul în care locuiești? Poți verifica acest lucru cu ajutorul unei hărți interactive de pe site-ul teoalida.ro.

Harta este bazată pe baza de date a blocurilor compusă de deținătorul site-ului în Excel. Este vorba despre un proiect realizat voluntar pentru Ploieşti în ianuarie 2018, extins către alte oraşe din judeţul Prahova în iulie-septembrie 2019.

“Urmează să fac şi pentru Bucureşti în 2020. Experienţa personală îmi permite să ghicesc anul construirii oricărui bloc din România (cu aproximaţie de +/- 5 ani) doar uitându-mă la poza din satelit, iar cu Google Streetview ghicesc şi numărul de apartamente.

În Ploieşti au fost expertizate şi încadrate în clase de risc seismic 50 blocuri cu avarii majore la cutremurul din 1977, alte 53 blocuri cu avarii minore au fost propuse pentru expertizare care nu s-a mai efectuat din lipsă de bani. Restul blocurilor (indicate ca neexpertizat pe hartă) nu au suferit avarii în 1977, dar asta NU garantează că nu vor se vor prăbuşi la următorul cutremur. Citiţi mai multe: cât de sigure sunt blocurile cu şi fără bulină?”, se arată pe site.

Vezi aici harta interactivă!

3 COMENTARII

 1. Mersi pentru promovare, dar puneţi link la “unei hărți interactive de pe site-ul teoalida.ro”, în mod normal PRIMUL LINK din articol trebuia să fie către harta unde lumea poate vedea informaţii gratuit. Cine a scris articolul a pus primul link către baza de date Excel care e la vânzare prin PayPal/card şi se sperie şi nu mai citeşte şi restul articolului să ajungă la ultimul link către hartă. Iar în loc de poza blocului cu bulina roşie, puneţi poza de pe site-ul meu cu harta, cu bulinele blocurilor colorate şi legenda anului construcţiei.

 2. Locuiesc in bloc 39 din ploiesti aleea strunga .de curind in bloc sa mutat cineva care cum a facut primul pas in apartament a fost sa desfiinteze in perete fara autorizatie , iar administratorul stie dar nua luat nici o masura.pt ca activitatea de administrator si cu persoana lui sunt doua drepte paralele adica nesimtire..piate se autosezizeaza Inspectoratul in Constructii.Daca ii spui nesimtitului de administrator ca aceste modificari schimba centrul de greutate al cladirii se uita ca vitelul la poarta noua.

 3. Mulțumim pentru informații ; parca ar trebui lucrat ceva la program astfel ca atunci
  cind ai vrea sa verifici un bloc sa indici strada și sa ai rezultatul;
  Oricum chiar așa și ne descurcam in a obține unele informații.
  As mai avea o întrebare : dacă vrei sa achiziționezi un apartament și ai dori sa fie și expertizat,
  vorbesc de orașul Ploiești ,cum ai putea proceda sa știi dinainte de cumpărare riscul seismic,posibilitatea de expertizare exista la cerere ,faci un demers in acest sens și cât costa și in cât timp ai rezultatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here