Sursa foto: Agerpres

Președintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc (PSD), a criticat dur proiectul de buget prezentat de Ministrul Justiției și faptul că Tudorel Toader „nu a avut curaj să vină în Parlament“. Cazanciuc a spus că execuția bugetară prezentată de Ministerul Justiției este cea mai mică din ultimii 20 de ani, iar bugetul de investiții pentru acest an, de doar 8 milioane de lei, este „inadmisibil“.

La dezbaterea bugetului în comisii, Ministerul Justiției a fost reprezentat de secretarul de stat Mariana Moț.

Ce a afirmat Robert Cazanciuc:

„În primul rând, îmi pare rău că domnul ministru nu a avut curaj să vină în Parlament. În al doilea rând, noi în Parlament am făcut legile justiției, modificarea codurilor, Ministerul Justiției trebuie să se ocupe de infrastructură în general.

Stau și mă uit la execuția bugetară de 6 milioane, cred că este cea mai mică din ultimii 20 de ani. Mă întreb cum de aveți curaj să ne propuneți un buget de investiții de 8 milioane, mai mic de 3 ori decât a propus Florin Iordache. Aveți execuție care nu acoperă nimic anul trecut, nu acoperă nimic anul acesta. Numai pentru Prahova aveți nevoie de 15 milioane pentru a finaliza o construcție, cea mai mare după București, care trebuia să fie gata din 2017, potrivit contractului.

Și, de asemenea, aveți curajul să propuneți în proiectul de buget un termen de 2021. Nu știu cui vă adresați, dar nu cred că cetățenilor din Prahova. Faptul că au fost unii acolo care au vrut să privatizeze actul de justiție nu înseamnă că 90% din cetățenii celor trei județe deserviți de Ploiești pot să sufere pentru că Ministerul Justiției nu își face treaba și nu știe să negocieze cu vecinul lui, Ministerul de Finanțe.

Mie mi se pare inadmisibil bugetul de investiții al Ministerului Justiției, de 8 milioane, cum nu a fost niciodată așa de mic, nici măcar în perioada cea mai grea, în criză, dl Predoiu e aici de față poate să confirme acest lucru. Nu aveți ce să explicați, doamnă secretar de stat, trebuia să explice dl ministru Toader acest lucru.“

În final, comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului au dat raport favorabil bugetului Ministerului Justiţiei, în forma aprobată de Guvern. Potrivit proiectului de buget pe 2019 transmis Parlamentului de Guvern, bugetul propus pentru MJ este de 4.307.131.000 lei, în creştere cu 7,61% faţă de anul trecut.

Sursa: www.g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here