fbpx
luni, mai 20, 2024
spot_img

Tun de 15 milioane de dolari dat de români în mai multe bănci din Oman şi Statele Unite. Din rețea ar fi făcut parte doi polițiști, doi sportivi și un arbitru

Citește Și

- Reclamă -

carduri clonate - Ziarul INCOMODCincisprezece persoane au fost reţinute, după ce au reuşit să fure peste 15 milioane de dolari. Hoţii goleau conturi deschise la mai multe bănci din Oman şi din Statele Unite. Infractorii furau date de pe carduri și reuşeau astfel să scoată din bancomate sume importante. Potrivit unor surse judiciare, din grupare faceau parte şi doi subofiţeri de poliţie, doi sportivi și un arbitru. Toţi 15 vor fi duşi astăzi la tribunal cu propunere de arestare preventivă.

Românii au reuşit să cloneze cardurile emise de bănci importante din Statele Unite şi Oman. Spărgeau sistemele de protecţie şi furau datele informatice. Imediat după ce reuşeau să obţină o copie a cardului, scoteau banii cash din bancomate.

- Reclamă -

Cea mai mare mare lovitură au dat-o în Japonia, în februarie 2013. Nouă milioane de dolari au fost scoşi într-o singură zi de către nouă dintre suspecţi.

După 10 luni s-au întors în România, unde au reuşit o altă performanţă. 220 de bancomate au fost folosite într-o singură zi pentru retragerea banilor. ATM-uri aflate în București. Cu ajutorul a 11 carduri au fost retrași peste 4 milioane de dolari.

Pentru a scoate sume atât de mari de bani, membrii grupării făceau chiar şi patru mii de tranzacţii financiare într-o singură zi.

- Reclamă -

Gruparea a acţionat în 25 de ţări din Europa, Asia şi SUA.

Anchetatorii susţin că toate ordinele veneau de la Marius Ioan Curtas, un luptător K1.

Retragerea banilor se făcea în general la sfârșit de săptămână de la diferite bancomate din București. Atunci băncile nu aveau program. În plus, cei care retrageau banii veneau mascați cu cagule pentru a nu putea fi recunoscuți.

Procurorii au răscolit 50 de case ale suspecţilor de unde au plecat cu 150 de mii de euro, două lingouri de aur, tablouri de valoare, laptopuri şi telefoane mobile.

- Reclamă -

Ocupaţiile suspecţilor i-au luat prin surprindere pe procurori. Potrivit anchetatorilor, printre suspecţi se aflau un fotbalist din Liga a doua, Bogdan Ghiceanu, de la FC Otopeni, un arbitru de fotbal, Ionuț Chiriac, şi doi subofiţeri de poliţie.

Pentru a da de urma hoţilor a fost nevoie de ajutorul ofiţerilor de la Crimă Organizată din Japonia. Aceştia au primit o parte din fotografiile suspecţilor românilor şi au fost nevoiţi să vizioneze sute de ore de înregistrări de pe camerele de supraveghere din zona băncilor pentru a-i putea identifica. 

Sursa: www.digi24.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Marcel Ciolacu, întâmpinat la Bacău: ”Kind reminder de la moldoveni”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a fost întâmpinat la Bacău de un grup de protestatari cu pancarte care au...
Sari la conținut