daniel savu psd

daniel savu psdÎn contextul în care arestările oamenilor politici au devenit un lucru la ordinea zilei în România, senatorul prahovean Daniel Savu o acuză pe procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, că blochează anumite dosare, dar totodată spune că arestările pe bandă rulantă ar trebui să înceteze. Într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook și pe blogul său, Daniel Savu îi cere demisia Codruței Kovesi, cu următoarea motivare:

„În opinia mea, blocajele se rezolvă întotdeauna printr-o demisie. În acest caz, demisia şefei DNA ar fi soluţia de impulsionare reală pentru lupta anticorupție şi ar elimina motivele de suspiciune şi lipsă de echilibru în tratarea dosarelor”.

De la susținerea DNA la afilierea politică în lupta anticorupție

Senatorul face o legătură oarecum ciudată când se leagă de faptul că președintele Klaus Iohannis a declarat recent că nu va promulga modificările aduse Codului Penal, propuse de Parlament, iar că acest lucru ar însemna că procurorul-șef Kovesi este implicat în politică. Totodată, Savu lasă impresia că arestările corupților sunt un lucru rău, după cum spune într-un articol pe care l-a publicat pe blog-ul său.

“Interesant este că intenţia preşedintelui de a bloca modificările la Coduri vine doar în sprijinul procurorilor DNA, care în actualele condiţii vor putea continua arestările pe bandă rulantă.”, declară Savu.

Să înceteze arestările, dar să nu se mai blocheze dosare?!

Dar acest lucru vine în contradicție totală cu următoarele paragrafe, în care o acuză pe Kovesi că blochează dosare:

“În opinia mea, blocajele se rezolvă întotdeauna printr-o demisie. În acest caz, demisia şefei DNA ar fi soluţia de impulsionare reală pentru lupta anticorupţie şi ar elimina motivele de suspiciune şi lipsă de echilibru în tratarea dosarelor. Laura Codruţa Kovesi pare a fi mult prea obişnuită cu preşedinţii, ştie prea bine pe ce pedale să apese, cum să răspundă unor aşteptări chiar neexprimate, astfel încât toată lumea care contează să fie mulţumită. Kovesi la început de mandat Iohannis începe să semene atât de mult cu Kovesi care nici măcar nu vorbea cu Băsescu, dar ştia exact ce îşi doreşte acesta, încât ar trebui să lase locul liber unui procuror care habar nu are de politică.”, scrie Savu pe blog.

Pare o cale cam lungă de la faptul că președintele susține lupta anticorupție, până la a declara că procurorul-șef DNA este aservit politic, dar este evident de ce mai-marii PSD își arată colții împotriva Justiției.

Problema este, de fapt, că de la PSD vin “corupții”          

În condițiile în care săptămâna trecută a fost un nou val de arestări și condamnări ale unor oameni politici din cadrul PSD, este lesne de înțeles de ce Savu dorește încetarea “arestărilor pe bandă rulantă”. Ba mai mult, i-a luat apărarea lui Liviu Dragnea, acuzând că dosarul acestuia a fost “imaginat” de procurorii DNA: “Au imaginat un dosar pentru domnul Dragnea şi cred că domnul Dragnea nu are de ce să pună capul în pământ pentru că nu a făcut decât să organizeze partidul foarte bine”, a devlarat Savu luni, pentru Agerpres.

Să moară și capra vecinului

Același Savu declara săptămâna trecută, la Ploiești, că își dorește să îi scape pe ploieșteni de Andrei Volosevici, acuzându-l că “n-a făcut nimic pentru orașul ăsta, doar a băgat banii în buzunar, și acum vrea să ne promită că face marea cu sarea. Vreau să scutesc ploieștenii de această calamitate”. O declarație plină de tupeu s-ar putea spune, în condițiile în care la Prahova nume sonore din PSD au dosare DNA.

Aceasta nu ar fi prima dată când oameni politici fac acuzații împotriva reprezentanților Justiției și critică modul în care aceștia acționează, în ciuda faptului că legea interzice categoric denigrarea Justiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here