Salvamontiștii din Prahova și Dâmbovița au intervenit luni noapte pentru salvarea unui turist iranian rătăcit pe munte, în Bucegi. Bărbatul căzuse și se lovise la cap.

Acțiunea de salvare a fost îngreunată pentru că turistul, în vârstă de 53 de ani, era dezorientat, nu cunoștea zona și nu știa exact pe ce traseu se afla.

În călătooria sa haotică, neechipat, bărbatul a alunecat pe zăpadă, s-a lovit la cap și a rămas inconștient. Când și-a revenit a sunat un prieten căruia i-a povestit ce s-a întâmplat. Acesta din urmă a sunat la 112 și a cerut ajutor.

15 salvatori montani au plecat în căutarea lui. Pur și simplu s-au luat după urme proaspete de bocanci lăsate în zăpadă pentru a da de iranianul rătăcit.

Abia spre ora trei dimineața, bărbatul a fost găsit. Era în stare de hipotermie și avea nevoie urgent de ajutor. A fost transportat sprijinit de către salvatori care l-au cazat pe timpul nopții la Baza Salvamont.

Turistul iranian va fi coborât de pe munte în cursul zilei de astăzi, a anunțat Claudiu Vasilescu, unul dintre salvatorii montani care a participat la acțiunea din cursul nopții trecute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here