Acasă Exclusiv Turiștii au dat buluc la gondola din Sinaia odată cu deschiderea oficială...

Turiștii au dat buluc la gondola din Sinaia odată cu deschiderea oficială a sezonului de schi

0

Sezonul de schi s-a deschis oficial, vineri 18 decembrie, la Sinaia, unde pârtiile de mare altitudine de la Cota 2000 au un strat de zăpadă de peste 50 de centimetri.

În plus, faţă de sezonul de anul trecut, au fost inaugurate alte două pârtii, astfel că în total sunt practicabili peste 13 kilometri de traseu schiabil.

Gondola Carp, care face legătura între Cota 1400 şi Cota 2000, a fost reparată, astfel că este funcţională începând de vineri, 18 decembrie. În plus, administratorii domeniului schiabil au inaugurat tot vineri un teleschi nou care duce turiştii spre pârtiile din Valea Soarelui.

Pentru a se păstra distanţarea între persoane, administratorii au creat patru culoare către instalaţiile de transport pe cablu. În plus este obligatorie şi purtarea măştii, iar în gondolă urcă doar patru persoane odată.

Este motivul pentru care la bază s-au format cozi, însă timpul de aşteptare nu depăşeşte un sfert de oră, iar aşteptarea merită tot efortul pentru peisajul din vârf de munte.

La Cota 2000 s-au înregistrat vineri dimineaţă 0 grade, cer senin şi vânt slab.

Program gondolă şi teleschi

Gondola Carp începe programul cu public la 08:30 şi funcţionează până la 16:30.

In Valea Soarelui au fost -11 grade vineri dimineaţă, cer senin şi vânt slab.

Telescaunul Soarelui începe programul cu public la ora 08:40 si funcţionează până la 16:00.

Teleschi Valea Soarelui începe programul cu public la 08:40 şi funcţionează până la 15:50.

Banda pentru începători este gata de funcţionare.

Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise şi în gondolă.

Ce spun jandarmii

În contextul deschiderii, în data de 18.12.2020, a sezonului de schi pe domeniul schiabil din zona localității Sinaia și pe fondul semnalării unor încălcări ale normelor specifice prevenirii pandemiei, Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova face următoarele precizări :

  1. Inspectoratul, cu efective din cadrul structurilor montane, a planificat și constituit, începând cu orele 08.00, dispozitive pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică în zona punctelor de urcare /coborâre telecabină/telegondolă și telescaun, recomandând persoanelor respectarea măsurilor impuse de starea de urgență – purtarea măștii de protecție și respectarea distanțării fizice.
  2. Jandarmeria Prahova nu a solicitat sprijinului aerian din partea Inspectoratului General al Aviației, așa cum a fost prezentată știrea în mass-media, gestionând situația cu efectivele aflate în dispozitiv.
  3. Efectivele Jandarmeriei Montane Sinaia au intensificat patrularea în zona aglomerărilor de persoane din zonele schiabile Cota 1400, Cota 2000 și Valea Soarelui Sinaia și urmăresc atent respectarea normelor de protecție sanitară.
  4. De asemenea, jandarmii sunt pregătiți pentru asigurarea intervenției în sprijinul persoanelor aflate în dificultate.

 

Pentru următoarea perioadă facem următoarele recomandări :

 

  1. Evitați aglomerările de persoane în zona punctelor de plecare a instalațiilor de transport pe cablu și respectați măsurile pentru prevenirea răspândirii SARS – COV 2.
  2. Respectați regulile de folosire a pârtiilor de schi, stabilite de către organizatori.
  3. Respectați indicațiile forțelor de ordine și ale celorlalte instituții pentru evitarea producerii unor accidente în zona schiabilă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here