fbpx
joi, iunie 1, 2023

UAP Prahova a dus în instanță sesizările privind tariful la energie termică aplicat de Veolia Energie Prahova

Citește Și

- Advertisement -

Uniunea Asociațiilor de Proprietari a readus, în discuție, problema tarifelor aplicate de Veolia Energie Prahova, la Ploiești, pentru facturarea energiei termice, anunțând că a cerut instanței să oblige “SC Veolia Energie Prahova sa respecte prevederile art. 1, alin 1) din HCL 408/2015, in vigoare la aceasta data, prin care la art. 1 alin 1) se “Aproba modificarea art. 2 din Hotararea de Consiliu Local 177/2013 care va avea urmatorul continut: Aproba pretul local al energiei termice facturate populatiei in Municipiul Ploiesti  la 161,29 lei/ Gcal fara TVA, incepand cu 01.12.2015.” Într-un comunicat transmis vineri, reprezentanții UAP acuză Veolia că ar dezinforma asociațiile de proprietari membre al Uniunii Asociațiilor de Proprietari. “Solicitam furnizorului de energie termica si apa calda sa stopeze aceste practici si sa lase instanta de judecata sa decida care este adevarul”, se arată în mail-ul semnat de președintele UAP, Eugen Cristescu, prin care sunt transmise un comunicat de presă pe această temă și copia după adresa transmisă de Veolia către asociațiile din Ploiești.

Comunicatul UAP Prahova:

- Advertisement -

Atentie Veloia. Opriti dezinformarea populatiei si lasati instanta sa decida

Ne pare rau sa constatam ca SC Veolia Energie Prahova SRL instituie regula minciunii printre asociatiile de proprietari pentru a-si justifica pretul de 186,97 lei fara TVA facturat la populatie, considerand ca acesta este cel in vigoare. Din pacate, furnizorul de energie termica si apa calda induce, cu buna stiinta populatia in eroare, ajungand la limita falsului in declaratiile publice, prin adresele trimise asociatiilor de proprietari.  Uniunea Asociatiilor de Proprietari a descoperit adevarul si il sustine cu deminitate in continuare, avand pe rolul Judecatoriei Ploiesti dosarul nr. 10687/281/22016, in care solicitam instantei obligarea SC Veolia Energie Prahova sa respecte prevederile art. 1, alin 1) din HCL 408/2015, in vigoare la aceasta data, prin care la art. 1 alin 1) se “Aproba modificarea art. 2 din Hotararea de Consiliu Local 177/2013 care va avea urmatorul continut: Aproba pretul local al energiei termice facturate populatiei in Municipiul Ploiesti  la 161,29 lei/ Gcal fara TVA, incepand cu 01.12.2015.”

Citiți și:  UAP Prahova acuză Veolia că facturează căldura NEJUSTIFICAT la tarife mai mari

- Advertisement -

Citiți și:  Cum explică Veolia Energie Prahova modul de facturare a energiei termice, în urma acuzațiilor lansate de UAP Prahova

Pe aceasta cale aducem la cunostinta asociatiilor de proprietari afiliate la Uniunea Asociatiilor de Proprietari ca indemnam ca pe parcursul desfasurarii acestui litigiu in instanta sa plateasca facturile catre SC Veolia Energie Prahova SRL pentru ca, in cazul in care vom castiga acest proces, furnizorul va fi nevoit sa returneze banii incasati nejustificat. Totodata, atragem atentia furnizorului de energie termica asupra faptului ca, in mod constient si intentionat, prin acte publice, induce in eroare populatia Ploiestiului, pentru ca HCL 408/2015 este in vigoare si nu are niciun termen de decadere, la care sa se incheie aplicarea pretului d e 161,29 lei/ Gcal fara TVA, facturat la populatie. In mod gresit,in adresa sa catre asociatiile de proprietari,  furnizorul de energie termica spune ca “ Acest pret pentru populatie de 186,97 lei Gcal fara TVA  este stabilit legal, in conformitate cu dispozitiile Legii 325/ 2006 a energiei termice, care prevede ca pretul se aproba de autoritatea adminitratiei publice locale implicata, potrivit regulilor stabilite, cu avizul autoritatii de reglementare competente”.

Aducem la cunostinta membrilor afiliati ca formularea exacta a art. 43, alin 5) din Legea 51/2006, cu privire la serviciile comunitare de utilitati publice, este:

5)  Preturile si tarifele pentru plata serviciilor de utilitati publice se propun de operatori si se stabilesc, se ajusteaza sau se modifica prin hotarari ale consiliilor locale, ale consiliilor judetene, ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti sau, dupa caz, ale asociatiilor de dezvoltare comunitara, cu respectarea metodologiilor elaborate de autoritatea de reglementare competenta. Hotararile consiliilor locale, ale consiliilor judetene, ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti sau, dupa caz, ale asociatiilor de dezvoltare comunitara vor tine seama de avizele de specialitate ale autoritatilor de reglementare competente”.

- Advertisement -

Subliniem faptul ca a tine seama de avizele autoritatilor de reglementare  competente nu este o conditie obligatorie, ci una consultativa, pentru stabilirea tarifelor, ajustarea sau modificarea lor.

Pe aceasta cale, solicitam SC Veolia Energie Prahova SRL sa respecte ploiestenii si sa aplice pretul corect catre populatie, care incepand cu 01.12.2015 este 161,29 lei/ Gcal fara TVA si sa nu mai dezinformeze ploiestenii.

Presedinte  Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova

Eugen Cristescu

Adresa Veolia către Asociațiile de Proprietari

uap veolia adresa asociatii

Pe cât de serios se dorește acest demers, al reprezentanților asociațiilor de proprietari din Ploiești, pe atât de ușor este aruncat în derizoriu chiar de inițiatorii săi. Într-un text în care vor să vină cu argumente juridice, aceștia nu au fost în stare nici măcar să indice numărul corect al dosarului pe care l-au înregistrat în instanță, pentru a veni în sprijinul locatarilor.

Pe rolul Judecătoriei Ploiești au găsit înregistrat, totuși, pe 24 mai 2016, dosarul  nr. 10697/281/2016 (și nu 10687/281/2016, care reprezintă o altă speță, între alte părți). Acesta are ca obiect obligația de a face și, potrivit portalului instanțelor, nu are încă stabilit un termen de judecată.

Sursa: www.telegrama.ro

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. TRANDAVII INSTALATI CU DUIUMUL LA UAP PLOIESTI CU CRISTESCU ZIARISTUL IN FRUNTE SE BAGA SINGURI IN SEAMA INCA FRAIERIND ASOCIATIILE PE CARE LE-A PACACALIT SA PLATEASCA CEVA COTIZATII
    SUSTINAND CA EI SE IMPLICA IN PROBLEMELE ASOCIATIILOR

    MINCIUNI SFRUNTATE CA SA IA SI EI O LEAFA CA ALTCEVA NU SUNT IN STARE SA FACA DECAT SA PACALEASCA FRAIERII
    despartiti-va de acesti paraziti ploiesteni va papa banii de pomana astia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Președintele Iohannis, atac dur la adresa profesorilor care continuă greva: „Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?”

Președintele Klaus Iohannis i-a criticat dur pe profesorii care continuă greva, în cadrul unei declarații făcute joi la Chișinău,...

Mai Multe Articole Ca Acesta